Forgalmi változások

Húsvéti körmenet miatt a főváros több helyszínén kell korlátozásokra számítani

Április 4-én (szombaton) este és 5-én (vasárnap) délelőtt több fővárosi helyszínen is húsvéti körmenetet tartanak. Az I., a III., a XI. és a XIX. kerületben a felvonulók várhatóan csak néhány percre akadályozzák az érintett buszvonalak forgalmát, mindössze a XVIII. kerületi Petőfi utcában kell az érintett 182-es, 183-as, 184-es és 198-as busz terelésével számolni; ezek a járatok vasárnap délelőtt egy órán át nem érintik majd a Wlassics Gyula utca megállóhelyet.

Április 4-én, szombaton várhatóan 20 óra és 20:30 között húsvéti körmenetet tartanak az I. kerületi Batthyány téren, az autóbusz-végállomás területének érintésével. Ebben az időszakban a 11-es, a 39-es, a 160-as, a 260-as és a 260A autóbusz módosított útvonalon, a Fő utca–Halász utca–Bem rakpart felől közelíti meg a Batthyány tér M+H végállomást, és az Újbuda felé közlekedő 86-os busz megállójában lehet leszállni róluk. Felszállóhelyük a 11-es busz végállomási megállója lesz. A körmenet idején az Óbuda felé tartó 17-es és a 86-os buszok megvárják a felvonulók elhaladását.

Szintén április 4-én, előreláthatóan 19:30 és 20:30 között Kelenföldön, a Villányi út Fadrusz utca és Tas Vezér utca közötti részén is húsvéti körmenet lesz. Az arra közlekedő 27-es, 61-es, 88-as és 272-es buszok a Fadrusz utca kereszteződésénél megvárják a felvonulók elhaladását.

Ugyanezen a napon Kispesten, a Kós Károly téren is húsvéti körmenetet tartanak az esti órákban. A felvonulók várhatóan 21:45 és 22:15 között a Kós Károly teret járják körbe, ami a 99-es, a 148-as, a 194-es, és a 194B buszok közlekedésében okozhat 5-15 perces fennakadást.

Április 5-én, húsvétvasárnap délelőtt további két helyszínen lesz a közösségi közlekedés forgalmát is érintő húsvéti körmenet, egyik a XVIII. kerületi Petőfi utca. Az érintett 182-es, a 183-as, 184-es és 198-as busz 9:45 és 10:45 között mindkét irányban a Petőfi utca–Kossuth Lajos utca–Vasvári Pál utca–Bókay Árpád utca–Petőfi utca módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Wlassics Gyula utca megállóhelyet.

Óbudán 10:15 és 11 óra között a Szentendrei út és a Köles utca csomópontjánál tartanak húsvéti körmenetet. Az arra közlekedő 34-es, 106-os és 134-es busz forgalmában néhány perces korlátozás fordulhat elő.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járataikról folyamatosan frissülő, személyre szabott információk érhetők el mobiltelefonon a BKK Info alkalmazáson keresztül, valamint a BKK INFO oldalán, a www.bkkinfo.hu címen. Ügyfeleink a járatfigyelő funkcióra feliratkozva az általuk leggyakrabban használt vagy tetszőlegesen kiválasztott járatról/járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a http://futar.bkk.hu címen, vagy letölthető alkalmazás segítségével, mely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.