Híreink

Nosztalgiázzon áprilisban is a BKK-val!

2015 áprilisában is számos nosztalgiajárattal várjuk az érdeklődő közlekedésbarátokat és a nosztalgiázni vágyókat. A BKK és a BKV közkedvelt nosztalgiavillamosai, -autóbuszai és -trolibuszai április két hétvégéjén, valamint a húsvéti ünnepeken is szállítják a régmúlt szerelmeseit.

E

Április első hétvégéjén, szombaton az 1912-es gyártású favázas nosztalgiavillamos, a Móricz Zsigmond körtér M és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között szállítja utasait. Ez a villamostípus – a legendás Ezres – 1984-ig közlekedett a fővárosban, az 1950-es években jelentősen modernizált acélvázas kivitelben. A járművet 1992-ben az eredeti, favázas felépítményre építették vissza. Érdekessége, hogy kontrollerkarját a hagyományos kocsikéval szemben az óramutató járásával ellentétes irányban kell forgatni.

C

Április 18-án (szombaton) ismét utazhatnak Budapest határain túlra is nosztalgiajárattal a régmúlt szerelmesei. Ezen a napon az Ikarus 180 nosztalgia-autóbusz a Deák Ferenc tér M és Szentendre H között szállítja utasait.

Nosztalgiázás húsvétvasárnap

B,C,ST

Húsvétvasárnap a 492-es pályaszámú „Bengáli” csuklós villamos a Széll Kálmán tér M és a Deák Ferenc tér M között szállítja az utasokat, míg a ZiU–9B trolibusz a 70-es, a 74-es és a 78-as troli vonalán, a Csáktornya park és a Kossuth Lajos tér M (Kozma Ferenc utca) között várja az érdeklődőket.

Ezen a vasárnapon Budapest határain túlra is indul nosztalgiajáratunk. Az Ikarus 180 nosztalgia-autóbusz a Deák Ferenc tér M és Szentendre H között szállítja a nosztalgiázókat.

Nosztalgiázás húsvéthétfőn

E,J

Húsvéthétfőn három nosztalgiavillamos közül választhatnak a kikapcsolódni vágyók. A 1074-es pályaszámú favázas nosztalgiavillamos a Móricz Zsigmond körtér M és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között, a 436-es favázas villamos és a 611-es favázas villamos pedig a Közvágóhíd H és a Jászai Mari tér között közlekedik.

Nosztalgiajáratainkon különleges díjszabás szerint kell jegyet váltani

A nosztalgiajáratokon – a tavalyi változatlan árakon váltható – nosztalgiajeggyel lehet utazni (vagyis a helyi és a helyközi járatokon a felnőttek 500-500 forintért, a 6–14 éves gyerekek pedig 300-300 forintért vásárolhatnak jegyet). Az egyszeri utazásra jogosító jegyeken kívül nosztalgia-napijegyeket és éves nosztalgiabérleteket is vehetnek. Ezekkel az adott napon, illetve egész évben korlátlan számban utazhatnak nosztalgiajáratainkon, de csak Budapest közigazgatási határán belül. Budapest közigazgatási határán kívülre a nosztalgiajegy mellé helyközi nosztalgia-vonaljegyet kell váltani. A nosztalgia-napijegy ára felnőtteknek 2000 forint, gyerekeknek 1200 forint, az éves nosztalgiabérlet 15.000 forintba kerül. A közforgalmú utazási kedvezményekről szóló 85/2007. (IV. 25.) Kormányrendelet értelmében a nosztalgiajáratokat is díjfizetés nélkül vehetik igénybe azok, akik egyébként is díjmentes utazásra jogosultak.

Nosztalgiajáratainkról, valamint azok díjszabásáról bővebb információ az alábbi linken található: https://bkk.hu/nosztalgia/.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

Budapest, 2015. március 31.

Budapesti Közlekedési Központ

BKV Zrt.

Kategória: Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.