- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Menetrendi változások a közösségi közlekedésben 2015 áprilisától

2015 áprilisától több járatunk menetrendje is változik az összehangoltabb közlekedés és az átszállási kapcsolatok kényelmesebbé tétele érdekében. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK Zrt.) új megállóhelyet létesít a 157-es Telebusz vonalán a Zerind vezér úton, a Muflon utca kereszteződésénél. Hosszabb ideig tart a sűrű járatkövetést biztosító csúcsidőszak a budafoki autóbuszok menetrendjében. A BKK egyértelműsíti a 66-os buszvonalon közlekedő járatok számjelzését. Az utazási szokásokhoz igazodik az újpesti Görgey Artúr utca felújítása miatt közlekedő pótlóbuszok, valamint a 277-es busz menetrendje.

Muflon utca: új megállóhely a 157-es Telebusz vonalán

A II. kerületi Önkormányzat kezdeményezésére, a környék lakóinak igényeit kielégítve 2015. április 1-jétől (szerdától) a BKK új megállóhelyet létesít a 157-es Telebusz vonalán a Zerind vezér úton, a Muflon utca kereszteződésénél. Az új Muflon utca megállópár a járat igényalapú vonalszakaszán lesz, azaz a busz csak akkor érinti, ha az utazási szándékot előzetesen telefonon a 06 1 3-BKK-BKK (06 1 3-255-255) számon, vagy az utazás során a járművezetőnél jelezték. A 157-es vonalon tavaly tavasszal lépett életbe a Telebusz-rendszer, amelyről a BKK bővebben közleményében írt.

Az új megállóhely bevezetésével a Budapest-bérlet Budaliget, Géza fejedelem útja helyett az új Muflon utca megállóhelyig érvényes, a környéki bérletek vagy a környéki helyközi vonaljegyek pedig ettől a megállóhelytől a végállomásig használhatóak.

Budafoki buszvonalak: hosszabb csúcsidő

A Budafok új buszhálózatának március 15-i bevezetése óta eltelt két hét tapasztalatai alapján a BKK korrekciókat végzett az érintett járatok menetrendjében, ezáltal 2015. április 1-jétől (szerdától)

A buszjáratok új menetrendje elérhető a BKK weboldalán.

Egyértelműsítik a 66-os buszvonal járatszám-jelzését

2015. április 1-jétől (szerdától) a BKK egyértelműsíti a 66-os buszvonalon közlekedő járatok számjelzését:

A járatszám egyértelműsítésével az arra közlekedők könnyebben tájékozódhatnak a buszok végállomásáról.

277-es busz: az utazási szokásokhoz igazodik a menetrend

2015. április 1-jétől (szerdától) a jellemző utazási szokások alapján megváltozik az Örs vezér tere M+H és a Bosnyák tér között közlekedő 277-es busz menetrendje: a BKK a csúcsidei, sűrűbb járatkövetést körülbelül 6:30-tól biztosítja. A délutáni csúcsidőszak a jelenlegi 15 óra helyett 16-17 órára tolódik a vonalon.

A buszjárat új menetrendje elérhető a BKK weboldalán.

12-es, 14-es és 14E pótlóbusz: menetrendi korrekciók

2015. április 2-ától (csütörtöktől) a jellemző utazási szokásokhoz igazodik az újpesti Görgey Artúr utca felújítása miatt közlekedő pótlóbuszok követési ideje is. Hajnalban és késő este hangolva indul Újpest-Központ M végállomástól a 14-es és a 14E villamospótló autóbusz, ezáltal minden metróhoz lesz csatlakozó, Káposztásmegyer irányú járat. Késő este a BKK a Görgey Artúr utca térségébe is minden metróhoz biztosít eljutást, felválta a 14-es pótlóbusszal és az Újpesti rendelőintézetig közlekedő 14-es villamossal.

A buszjáratok új menetrendje elérhető a BKK weboldalán.

Megszűnik a Budafoki út 215. autóbusz-megállóhely

2015. április 1-jétől (szerdától) a 33-as és a 233-as busz Budafoki út 215. nevű megállójának a környékén megszűnt létesítmények miatt minimálisra csökkent utasforgalma miatt megszűnik. A buszjáratok legközelebbi megállóhelye Budatétény, illetve Nagytétény irányában a Kondorosi út, amely mintegy 300 méterre (körülbelül 4 perc gyalogútnyira), Újpalota felé pedig a Galvani utca, amely hozzávetőlegesen 400 méterre (körülbelül 5 perc gyalogútnyira) található a megszűnő megállóhelytől.

Budapest, 2015. március 31.

Budapesti Közlekedési Központ