Forgalmi változások

Március 29-én közösségi közlekedési járatokkal megközelíthetők a nyitva tartó hipermarketek

Menetrendváltozás (kis kép) (fotó: Nyitrai Dávid)

Ezen a hétvégén – élve a törvény adta lehetőséggel – vasárnap (2015. március 29-én) több áruház mellett nyitva tart egy-egy fóti, budakeszi és vecsési bevásárlóközpont, illetve hipermarket is, ezért a BKK Zrt. az azokat érintő közösségi közlekedési járatokkal biztosítja megközelíthetőségüket. Ennek megfelelően most vasárnap a 22-es és a 236 busz is közlekedik, a 224-es járat pedig – mint a hét többi napján – érinti a bevásárlóközpontot.

A kétszáz négyzetméternél nagyobb alapterületű boltok vasárnapi zárva tartásáról rendelkező törvény lehetőséget ad arra, hogy az áruházak bizonyos vasárnapokon nyitva tarthassanak. 2015. március 29-én – élve ezzel a lehetőséggel – több áruház mellett nyitva tart egy-egy budakeszi, fóti és vecsési bevásárlóközpont is. Ezen áruházak most vasárnapi megközelíthetőségét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK Zrt.) a korábbi vasárnapi menetrendek szerint biztosítja:

  • A Széll Kálmán tér M és Budakeszi, Tesco-Parkcenter végállomások között a 22-es busz viszi az utasokat. A járat reggel a Széll Kálmán tér felől 8:30 és 19:30 között, Budakeszi felől pedig 9 és 20 óra között, félóránként közlekedik. Kora reggel a Széll Kálmán tér felől 5:30-kor és 5:50-kor, Budakeszi felől 5:55-kor és 6:15-kor, míg késő este a Széll Kálmán tér felől 21:20-kor és 21:50-kor, Budakeszi felől pedig 21:45-kor és 22:15-kor indul. A 22A jelzésű autóbusz március 29-én a menetrendben feltüntetettnél ritkábban indul majd, ugyanakkor a Dózsa György teret mindkét járat érinti, Budakeszi és Budapest között pedig nem változik a 22-es buszcsalád járatainak követési rendje.
  • Az Újpalota, Szentmihályi útról induló 224-es busz ezen a napon érinti Fót, Auchan áruház megállóhelyét is, a hipermarket nyitva tartása miatt.
  • A Havanna utcai lakótelep és Vecsés, Market Central Ferihegy között szombati menetrendje szerint a 236-os busz viszi az utasokat. Ezen a napon a 236A járat nem közlekedik.

2015. március 15-e óta megváltozott a speciálisan bevásárlóközpontokat kiszolgáló közösségi közlekedési járatok menetrendje: azok vasárnap nem érintik a zárva tartó bevásárlóközpontokhoz tartozó megállóhelyeket, kivéve amikor azok élnek törvény adta lehetőségükkel, és a hét utolsó napján is nyitva tartanak. A BKK minderről bővebben korábbi közleményében írt.

Budapest, 2015. március 26.
Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: Tömegközlekedés, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.