Forgalmi változások

Közlekedés a vasárnapi labdarúgó-mérkőzés idején

2015. március  29-én, vasárnap 20:45 és 22:30 között a ferencvárosi Groupama Arénában Magyarország és Görögország válogatottja labdarúgó-mérkőzést játszik. Javasoljuk, hogy a várhatóan nagyszámú érdeklődőt vonzó sporteseményre az M3-as metróval, illetve a már meghosszabbított útvonalú Bécsi út/Vörösvári út és az Etele út/Fehérvári út között közlekedő 1-es villamossal utazzanak a Népliget M megállóig. Felhívjuk a mérkőzésre érkezők figyelmét, hogy ezen a hétvégén az M3-as metró megosztva közlekedik Újpest-Központ és az Árpád híd, valamint a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között. A Nyugati pályaudvar M és az Árpád híd M között metrópótló buszok szállítják az utasokat. A mérkőzés után szükség szerint sűrítve közlekedik az M3-as metró, az M3-as pótlóbusz és az 1-es villamos. A forgalmi torlódások csökkentése érdekében kérjük a mérkőzésre látogatókat, hogy a Groupama Arénát ne autóval közelítsék meg.

A vasárnap 20:45 és 22:30 között megrendezendő Magyarország–Görögország labdarúgó-mérkőzés helyszíne, a Groupama Aréna a leggyorsabban az M3-as metróval és az 1-es villamossal közelíthető meg. Az M3-as metrót, az M3-as pótlóbuszt és az 1-es villamost a mérkőzés után a kényelmesebb hazautazás érdekében szükség szerint sűrűbben indítjuk. Javasoljuk, hogy aki nem rendelkezik a járatainkra érvényes bérlettel, előre váltsa meg menetjegyét, hogy a mérkőzésről hazafelé emiatt ne legyen szükség sorban állnia. A mérkőzésről távozók a Népliget M metróállomásnál a nap 24 órájában rendelkezésre álló jegy- és bérletkiadó automatákból, illetve a mérkőzés miatt 23:00 óráig nyitva tartó BKK-pénztárban válthatják meg menetjegyüket.

A Magyarország–Görögország-mérkőzés helyszíne, a Groupama Aréna az alábbiak szerint közelíthető meg:

 • A belváros, Pestszentlőrinc, Kispest, Kőbánya és Újpest felől az M3-as metró és az M3-as pótlóbusz igénybevételét ajánljuk.
 • Az Óbuda és a XIII. kerület irányából érkezőknek 1-es villamost javasoljuk.
 • Újpalota, Rákospalota, illetve a XVI. kerület felől legkönnyebben az 5-ös, illetve a 7-7E-107-es busszal közelíthető meg az Aréna, a járatokról Zugló vasútállomásnál kell leszállni, onnan az 1-es villamossal a Népliget M-ig továbbutazni.
 • Az Újlipótvárosból, valamint a Városliget környékéről a 75-ös trolibusszal utazhatnak közvetlenül a Puskás Ferenc Stadion M végállomásig, míg Zugló belsőbb területeiről a 80-as és 80A trolibuszt javasoljuk, amelyekről a Puskás Ferenc Stadion M (Hungária körút) megállóban kell leszállni. Innen az 1-es villamossal lehet továbbutazni a Népliget M végállomásig.
 • Dél-Budáról az Etele út/Fehérvári út és a Bécsi út/Vörösvári út között a Rákóczi hídon át közlekedő 1-es villamos igénybevételét javasoljuk.

Kapcsolódó anyagok:

  Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
  Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

  Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.