Forgalmi változások

Figyelem! Február 2-án az M2-es metró nem érinti a Kossuth Lajos tér metróállomást

2015. február 2-án (hétfőn) hatósági intézkedésként az első járatindulástól az M2-es metró a Kossuth Lajos tér metróállomáson megállás nélkül áthalad. A tér környékének megközelítésére elsősorban az M3-as metró Arany János utcai állomását ajánljuk, alternatívaként déli irányból a 2-es villamost, északi irányból pedig a 4-es és a 6-os villamos Jászai Mari tér megállóhelyét, ahonnan gyalogosan lehet továbbjutni. A Budapestre érkező német állami delegáció közlekedési útvonalának biztosítása érdekében hozott intézkedés visszavonásáról – azaz a Kossuth Lajos téri metróállomás forgalomnak történő visszaadásáról – és az aktuális forgalmi helyzetről szintén folyamatosan tájékoztatást adunk majd a BKK Facebook-oldalán.

A Budapestre érkező német állami delegáció közlekedési útvonalának biztosítása miatt február 2-án (hétfőn) délelőttől kora estig számos főútvonalon kell időszakos forgalomkorlátozásokra számítani, ezekről bővebben szombati közleményünkben adtunk tájékoztatást.

A szombaton közöltekhez képest további hatósági intézkedésként február 2-án az M2-es metró Kossuth Lajos tér állomásán megállás nélkül halad át. Ezért kérjük, hogy aki a Kossuth Lajos térre szeretne eljutni,

– dél felől az M3-as metróval az Arany János utca metróállomásig utazzon, ahonnan a Bank utca–Szabadság tér–Vécsey utca–Vértanúk tere útvonalon lehet gyalogosan megközelíteni a Kossuth Lajos teret, mintegy 10-12 perces sétával.

– a dél felől érkezőknek ajánljuk a 2-es villamost is, amely az első járatindulástól rövidített útvonalon közlekedik a Közvágóhíd H és a Széchenyi István tér között;

– észak felől a Jászai Mari térig utazzon a 4-es vagy a 6-os villamossal; innen gyalogosan juthat el a Kossuth Lajos térre a Jászai Mari tér–Balaton utca–Balassi Bálint utca útvonalon, körülbelül 10-12 perces sétával.

Február 2-án a főbb közlekedési csomópontokban, megállókban kollégáink személyesen is adnak információt, de kérjük, hogy indulás előtt tájékozódjanak a közlekedési változásokról honlapunkon, illetve a BKK Info alkalmazás segítségével is.

Budapest, 2015. február 2.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.