Forgalmi változások

Február 28-áig a Budaörsi út forgalma városhatár felé a Sasadi út és a Beregszász út között továbbra is három sávon haladhat

2015. február 20-ától (péntektől) várhatóan 28-áig (szombatig) két forgalmi sávot lezárnak a Budaörsi út Sasadi út és Beregszász út közötti szakaszán a városból kifelé vezető oldalon, amelynek oka az új közúti csomópont építéséhez kapcsolódó csatornázási munka. A munkaterület mellett az autóforgalom továbbra is három sávon haladhat: a szélső sávban csak a Budaörsi út felé, a középsőben mind a Budaörsi út, mind az autópálya felé, a belső sávban pedig csak az autópálya felé lehet autózni.

A Sasadi út torkolatánál közműépítés kezdődik, ezért a Sasadi utat a Budaörsi úti kereszteződésnél lezárják, az utca a Bakony utcától zsákutca lesz. A Sasadi útról a Budaörsi utat a Haraszt utca–Beregszász út, illetve a Bakony utca–Bozókvár utca útvonalon lehet elérni. Arra közlekedő járataink – az 53-as, a 88-as, a 139-es, a 140-es, a 140A, a 150-es, a 188E, a 239-es, a 240E, a 253-as, a 258-as, a 258A, a 272-es, a 908-as, a 940-es, a 941-es és a 972-es busz –, valamint a helyközi buszjáratok várhatóan február 28-áig (szombatig) a városhatár felé közlekedve továbbra is az ideiglenes Sasadi út megállóhelyen állnak meg, az eredetitől körülbelül 120 méterrel hátrébb, a Bozókvár utca és a Pannonhalmi út között. Február 20-ától várhatóan március 20-áig az 53-as busz Újbuda-Központ felé is módosított útvonalon közlekedik: a Sümegvár utca megállóhelyet elhagyva a Haraszt utca–Beregszász út–Budaörsi úton halad, ezért a Sasadi út megállóhelyet a Beregszász út 5. elé helyezzük át.

2015. március 1-jétől várhatóan március 20-áig vízvezeték-építés miatt a Budaörsi út kifelé vezető oldalán a Rahó utca és a Pannonhalmi út közötti útpályaszakasztól a Bozókvár utcáig lezárják a két szélső forgalmi sávot, ezért ekkortól a fent felsorolt buszjáratok városhatár irányú Sasadi úti megállóhelye visszakerül eredeti helyére, a Sasadi út és a Bozókvár utca közé. Ebben az időszakban a Rahó utcától a Beregszász útig a két szélső sávot zárják le, amelyek mellett 3 forgalmi sávon haladhat a városhatár irányú forgalom a már fentebb jelzett sávkiosztással: a szélső sávban csak a Budaörsi út felé, a középsőben mind a Budaörsi út, mind az autópálya felé, a belső sávban pedig csak az autópálya felé lehet autózni.

Közúti és közösségi közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A közösségi közlekedési változásokról és a kedvenc járatokról folyamatosan frissülő, személyre szabott információk érhetők el mobiltelefonon a BKK Info alkalmazáson keresztül, valamint a BKK INFO oldalán, a www.bkkinfo.hu címen. Ügyfeleink a járatfigyelő funkcióra feliratkozva az általuk leggyakrabban használt vagy tetszőlegesen kiválasztott járatról/járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a http://futar.bkk.hu címen, vagy letölthető alkalmazás segítségével, mely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.

A BKK honlapján, illetve a kozut.bkkinfo.hu linken már valós idejű közúti közlekedési információk is elérhetők. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők az új webes felületen.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.