- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Február 16-ától a Rózsa utca és a Pozsonyi út között folytatódik az újpesti Tél utca felújítása

2015. február 16-ától (hétfőtől) a Rózsa utca és a Pozsonyi út közötti részen folytatódik az újpesti Tél utca tavaly szeptemberben elkezdődött felújítása. A Tél utca ezen szakaszán már február 13-ától (péntektől) megállási tilalmat vezetnek be, és 16-ától a munkavégzés miatt – várhatóan május végéig – irányonként csak egy-egy forgalmi sávon haladhat az autóforgalom. Mivel az erre közlekedő autóbuszok megállója is ebben a sávban van, kérjük, hogy fokozott figyelemmel vezessenek.

A február 16-án kezdődő építési ütemben a középső két forgalmi sávot és a középszigeteket bontják el, majd építik újra. A Fővárosi Önkormányzat útfelújítási programjában a IV. kerület nagy forgalmú utcája csaknem ezer méter hosszúságban kap új útburkolatot, kerékpársáv és parkolósáv is épül, valamint megváltozik a Tél utca sávkiosztása is. A biciklisek biztonságos közlekedésének és a megnövekedett parkolási igények kiszolgálására a meglévő 2 × 2 forgalmi sávból mind az északi, mind a déli oldalon irányhelyes kerékpársávot, valamint parkolósávot alakít ki a BKK. A Tél utcától északra található lakótelep megközelíthetőségének javítása érdekében az itt található csomópontoknál a déli irányú útpályán – a jelenleg két egyenesen haladó sávból – egy újonnan kialakított balra kanyarodó sávval is segítik az autósok közlekedését. A parkolósáv létesítésével a meglévő gyalogátkelőhelyek rövidebbek lesznek, ezért a gyalogosok nagyobb biztonságban juthatnak át az út túlsó oldalára.

A BKK nagy hangsúlyt helyez a közösségi közlekedési megállóhelyek biztonságos és akadálymentes kialakítására is, ezért a buszmegállók és a buszöblök jelenleginél kedvezőbb kialakításával biztonságosabbá és kényelmesebbé tesszük a 20E, a 25-ös, a 120-as és a 121-es busz utasainak fel-, illetve leszállását. A kivitelezés idején a tömegközlekedési járatok útvonala nem változik, elterelésükre nem lesz szükség. További részletek a Tél utca felújításáról: https://bkk.hu/2014/09/teljesen-megujul-az-ujpesti-tel-utca/

Valós idejű közúti közlekedési információk

A BKK honlapján, illetve a kozut.bkkinfo.hu linken már valós idejű közúti közlekedési információk is elérhetők. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők az új webes felületen.