Forgalmi változások: Tömegközlekedés

Demonstráció miatt több járatunk közlekedése is módosul hétfő délután

2015. február 16-án, hétfő délután vonulásos demonstrációt tartanak Budapest belvárosában, ezért várhatóan több útszakaszt is lezárnak rövid időre. A demonstráció útvonalán a keresztforgalomban néhány perces korlátozásokra kell számítani, nagyobb létszám esetén azonban 10-15 perces lezárások is lehetnek. Több járatunk útvonala módosulhat.

A rendezvény résztvevői a Keleti pályaudvarnál gyülekeznek, ahonnan a Baross tér–Rákóczi út–Blaha Lujza tér–Erzsébet körút–Teréz körút–Nyugati pályaudvar–Bajcsy-Zsilinszky út  útvonalon haladnak. A felvonulás idején a keresztforgalomban kb. 5 perces szakaszos útlezárásokra lehet számítani, nagyobb létszám esetén azonban 10-15 perces lezárások is lehetnek. A vonulás után a demonstrálók a Bajcsy-Zsilinszky úton a Podmaniczky utca torkolatánál tartanak rendezvényt. Ennek előkészítő és bontási munkái miatt várhatóan 17 és 23 óra között a Bajcsy-Zsilinszky utat lezárják a Podmaniczky utca és a Nyugati tér között.

A demonstráció miatt február 16-án, hétfőn várhatóan 17:00 és 17:30 között az alábbi forgalmi változásokra kell számítani.

20E autóbusz

A járat Káposztásmegyer, Szilas-patak felé és Keleti pályaudvar M végállomás felé is kihagyja a Keleti pályaudvar M megállóhelyet.

30-as, 30A, 230-as autóbusz

A járatok mindkét végállomás irányában kihagyják a Keleti pályaudvar M, és a Verseny utca megállóhelyeket.

5-ös, 7-es, 7E, 107-es, 110-es, 112-es, 133-as, 178-as, 233-as, 239-es autóbusz

A járatok mindkét irányban a Rákóczi út–Kerepesi út–Dózsa György út–Thököly út érintésével haladnak. A buszokra a Keleti pályaudvar M megállóhely helyett a metrópótló buszok ugyanilyen elnevezésű megállójában lehet fel- illetve leszállni a Kerepesi úton.

8-as, 178-as autóbusz

A buszok terelve közlekednek, nem érintik a Keleti pályaudvar M végállomást. Ideiglenesen a Keleti pályaudvar M elnevezésű megállóban lehet fel-, illetve leszállni a metrópótló autóbusz megállóhelyén a Kerepesi úton, illetve a 30-as, a 30A és a 230-as buszok megállójában.

73-as, 76-os trolibusz

Amennyiben a demonstráción résztvevők száma azt indokolttá teszi a 73-as és a 76-os trolibusz módosított útvonalon, a Keleti pályaudvar M helyett az Ötvenhatosok tere felé közlekedik.

Az Ötvenhatosok tere felé kimaradnak a Munkás utca és a Keleti pályaudvar M megállóhelyek, valamint a Keleti pályaudvar M végállomás.

Ideiglenes megállóhelyek:

  • Rottenbiller utca / István utca (a 74-es és a 79-es trolibusz megállóhelye),
  • Nefelejcs utca / István utca (a 74-es és a 79-es trolibusz megállóhelye),
  • Ajtósi Dürer sor (a 74-es és a 79-es trolibusz megállóhelye),
  • Ötvenhatosok tere (a 74-es, a 75-ös és a 79-es trolibusz megállóhelye).

Az Arany János utca M, illetve a Jászai Mari tér felé a járatok nem érintik a Keleti pályaudvar M és a Munkás utca megállóhelyeket.

Ideiglenes megállóhelyek:

  • Ötvenhatosok tere (a 74-es, a 75-ös és a 79-es trolibusz megállóhelye),
  • Dembinszky utca (a 74-es trolibusz megállóhelye),
  • Nefelejcs utca (a 74-es trolibusz megállóhelye).

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a lehetőségekhez képest a demonstráció idején is zavartalan legyen a forgalom. A változások okozta kellemetlenségek miatt ezúton is kérjük és köszönjük az arra közlekedők türelmét és megértését!

Kategória: Forgalmi változások: Tömegközlekedés, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.