Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés

Több budatétényi buszjárat közlekedése csatornaépítés miatt két hétig módosul

2015. január 19-én (hétfőn) 7 órától csatornaépítés miatt lezárják a budatétényi Dózsa György út XII. utca és XIII. utca közötti részét, ezért arra közlekedő járataink – a 114-es, a 213-as, a 214-es, a 287-es és a 941-es busz – várhatóan február 2-áig (hétfőig) módosított útvonalon járnak.

114-es és 214-as autóbusz

Január 19-én (hétfőn) üzemkezdettől várhatóan február 2-án (hétfőn) üzemkezdetig a Baross Gábor-telep, Ispiláng utca felé közlekedő 114-es és 214-es, Dózsa György úton a Bem tábornok utcáig menetrend szerinti útvonalon közlekedik, majd a Bem tábornok utca –Bartók Béla út –Török utca –Dózsa György út –XIII. utca, tovább a menetrend szerinti útvonalon halad. Az autóbuszokra a Bartók Béla úton a Bem tábornok utca és a Kőtörő utca közötti ideiglenes megállóban, valamint a 213-as autóbusz Dukát utcai és Török utcai megállóiban lehet felszállni.

Az ellenkező irányban, a Kosztolányi Dezső tér felé mindkét buszjárat a XIII. utcában a Dózsa György útig menetrend szerinti útvonalon közlekedik, majd a Dózsa György út –Török utca –Bartók Béla út –Görgey utca – Dózsa György út, tovább menetrend szerinti útvonalon halad, ezért kimarad a Bem tábornok utca megállóhely. Az autóbuszokra a Török utcában a 287-es busz megállójában, valamint a Dózsa György úton a Görgey utca és a Thököly utca között kihelyezett ideiglenes megállókban lehet felszállni.

213-as autóbusz

A Kosztolányi Dezső tér irányába közlekedő 213-as autóbusz a Bartók Béla úton a Görgey utcáig a menetrend szerinti útvonalon, majd a Görgey utca –Dózsa György úton, tovább a menetrend szerinti útvonalán halad, ezért nem érinti a Görgey utca, a Dukát utca, a Török utca, a XIII. utca / Dózsa György út és a Bem tábornok utca megállókat. A buszra a Dózsa György úton a Görgey utca és a Thököly utca közötti ideiglenes megállóban lehet felszállni. Az ellenkező irányba közlekedő buszok útvonala és megállóhelyei nem változnak.

287-es autóbusz

A Budaörsi lakótelep felé közlekedő 287-es autóbusz a Dózsa György úton a Bem tábornok utcáig a menetrend szerinti útvonalon közlekedik, majd a Bem tábornok utca –Bartók Béla út – Bartók Béla úton, tovább  a menetrend szerinti útvonalán halad, ezért nem érinti a XIII. utca / Dózsa György út és a Török utca megállókat. Az autóbuszra a Bartók Béla úton a Bem tábornok utca és a Kőtörő utca közötti ideiglenes megállóban, valamint a 213-as autóbusz Dukát utcai és Török utcai megállóiban lehet felszállni.

Az ellenkező irányban, a Budatétény vasútállomás (Campona) felé a Bartók Béla úton a Török utcáig a menetrend szerinti útvonalon, majd a Bartók Béla út – Görgey utca – Dózsa György úton, tovább a menetrend szerinti útvonalán halad, ezért nem érinti a XIII. utca / Dózsa György út és a Bem tábornok utca megállókat. A buszra a Dózsa György úton a Görgey utca és a Thököly utca között kihelyezett ideiglenes megállóban lehet felszállni.

941-es autóbusz

A Budatétény vasútállomás (Campona) irányába közlekedő 941-es autóbusz a Dózsa György úton a Bem tábornok utcáig a menetrend szerinti útvonalán közlekedik, majd a Bem tábornok utca – Bartók Béla út – Török utca – Dózsa György út – XIII. utca – Baross Gábor-telep, Ispiláng utca, forduló – XIII. utca –Dózsa György út – Török utca – Bartók Béla út –Görgey utca –Dózsa György úton, tovább a menetrend szerinti útvonalán halad, ezért nem érinti az Ispiláng utcától a Campona irányába, a Dózsa György úton a Bem tábornok utca megállót. Az autóbuszra a Bartók Béla úton a Bem tábornok utca és a Kőtörő utca közötti ideiglenes megállóban, valamint a 213-as busz Dukát és Török utcai, a 287-es autóbusz Török utcai és a Dózsa György úton a Görgey utca és a Thököly utca között kialakított ideiglenes megállóban lehet felszállni. Az ellenkező irányba közlekedő buszok útvonala és megállóhelyei nem változnak.

Közúti korlátozások

Az építkezés első ütemében (január 19. – február 2.) a Dózsa György út XII. és XIII. utca közötti szakaszán végeznek munkálatokat, ezért ez alatt az idő alatt a Dózsa György út teljes szélességében le lesz zárva.

Az építkezés  második ütemében (február 2. –  február 16.) a Dózsa György út XIII. utca és Török utca közötti szakaszán folytatódnak a munkálatok, így ezen a szakaszon a Dózsa György út teljes szélességében le lesz zárva. Ebben az ütemben a Dózsa György út lezárt szakaszánál becsatlakozó XIV. utca a XVI. utca felől zsákutcává válik.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járataikról folyamatosan frissülő, személyre szabott információk érhetők el mobiltelefonon a BKK Info alkalmazáson keresztül, valamint a BKK INFO oldalán, a www.bkkinfo.hu címen. Ügyfeleink a járatfigyelő funkcióra feliratkozva az általuk leggyakrabban használt vagy tetszőlegesen kiválasztott járatról/járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a http://futar.bkk.hu címen, vagy letölthető alkalmazás segítségével, mely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.

Kategória: Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.