Forgalmi változások

Módosult az Árpád fejedelem útja forgalmi rendje a budai fonódó villamosprojekt miatt

2015. január 30-án (pénteken) 17 órától módosult az Árpád fejedelem útja ideiglenes forgalmi rendje a budai fonódó villamosprojekt építési munkái miatt. A városközpont felé tartó közúti forgalom továbbra is egy sávon közlekedhet az Üstökös utcai kereszteződésben, azonban már nem az ellenirányú sávban, hanem a korábbi gyakorlatnak megfelelően a legbelső sávban. Az Üstökös utcai csomópontban ugyancsak centrum irányban az autóbuszsávot a korábbi középső sáv helyén vezetik át, mivel a szélső sávot lezárják. Az Árpád fejedelem útjáról az Üstökös utcába jobbra kanyarodó sáv változatlanul megmaradt.

További változás, hogy a Margit hídról lehajtók számára a korlátozások megszűntek, és a korábbi forgalmi rend szerint a Margit hídi (Árpád fejedelem útja irányú) lehajtón továbbközlekedők forgalmát újra jelzőlámpa szabályozza, így a továbbiakban a lámpa jelzései szerint, két sávon lehet haladni.

Az Üstökös utcai csomóponttól befelé a Margit hídig a jobb szélső sáv továbbra is buszsávként funkcionál egészen a buszmegállóig, a közúti forgalom a bal oldali sávon haladhat.

A Bem rakpart felől Óbuda felé tartó autóforgalmat a Bem tér után átvezetik a régi útpályára – a jelenleg felmart felületre –, és az autósok az ellenkező irányú forgalomtól kerítéssel elválasztva ezen az oldalon haladhatnak tovább.

A gyalogos és a kerékpáros forgalom, valamint a tömegközlekedés rendje az eddigihez képest lényegesen nem változik.

Ezzel egy időben a Fekete Sas utca–Tölgyfa utca csomópontban lezárták az egyirányú Tölgyfa utca jobb oldali forgalmi sávját, ezért a jelzőlámpás kereszteződésben csak egy sávon haladhat a forgalom a Margit híd felé. A torlódások enyhítése érdekében a jelzőlámpa-programot áthangolták, így várhatóan csak kisebb fennakadások alakulhatnak ki. Ugyanakkor emiatt a gyalogosoknak és a Fekete Sas utcából érkezőknek hosszabb várakozási időre kell számítaniuk. A korlátozás előreláthatólag február 4-éig (szerdáig) tart.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: gyalogos közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés, Híreink | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.