- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Megváltozott a Budaörsi út forgalmi rendje a városhatár felé az új közúti csomópont építésének új üteme miatt

2014. december 10-étől, szerdától a Budaörsi úti új közúti csomópont építéséhez kapcsolódó közműmunkák új építési üteme kezdődött el, ezért várhatóan 2015. február 15-éig lezárták a Bozókvár utcától a Sasadi úti kereszteződéséig a városhatár irányú két szélső forgalmi sávot. Csatornaépítés kezdődött a Sasadi út és a Budaörsi út csomópontjában, ezért a a Budaörsi útról a Sasadi útra nem lehet jobbra bekanyarodni, a Sasadi utat pedig a Bakony utcától a Budaörsi útig, a városhatár irányába egyirányúsították. Ebben az időszakban a Sasadi útra a Beregszász utca–Ugron Gábor utca, a Pannonhalmi utca–Bakony utca, vagy a Pannonhalmi utca–Haraszt út útvonalon lehet eljutni. Az új forgalmi renddel a Budaörsi út kifelé haladó útpályáján a közúti sávok kiosztása nem változott, ugyanakkor a Rahó utcából és a Pannonhalmi utcából már sávváltással érhető el az autópálya kivezető útja. A Budaörsi úton befelé haladók számára az új építési ütem nem okoz változást.

2014. december 10-én, szerdán hajnalban a Budaörsi úti új közúti csomópont építéséhez kapcsolódó közműmunkák új építési üteme kezdődött, ezért várhatóan 2015. február 15-éig lezárták a Bozókvár utcától a Sasadi úti kereszteződésig a városhatár irányú két szélső forgalmi sávot. Az 53-as, a 88-as, a 139-es, a 140-es, a 140A, a 150-es, a 188E, a 239-es, a 240E, a 253-as, a 258-as, a 258A, a 272-es, a 908-as, a 940-es, a 941-es és a 972-es busz Sasadi út megállóhelyét mintegy 120 méterrel hátrébb, a Bozókvár utca és a Pannonhalmi út közötti útszakaszra helyeztük át. Ide helyeztük át a helyközi autóbuszok megállóhelyét  is.
A Sasadi úti és a Budaörsi út kereszteződésben csatornaépítés kezdődött, ezért a Budaörsi útról a Sasadi útra nem lehet jobbra bekanyarodni, a Sasadi utat pedig a Bakony utcától a Budaörsi útig, a Budaörsi út irányába egyirányúsították. Az arra közlekedő 53-as autóbusz a Márton Áron tér felé a Budaörsi út–Beregszász utca–Ugron Gábor utca–Sasadi út terelt útvonalon közlekedik, azonban továbbra is érint minden menetrend szerinti megállót. A módosított útvonalon haladó 53-as busz zavartalan közlekedése érdekében az Ugron Gábor utcát a Beregszász utca és a Sasadi út között ideiglenesen egyirányúsították a Sasadi út felé.
A Budaörsi útról a Sasadi útra ebben az időszakban
Az új forgalmi renddel a Budaörsi út kifelé haladó útpályáján a közúti sávok kiosztása az eddigiekhez hasonlóan alakul:
A sávkiosztást a környéken kihelyezett táblák és útburkolati jelek is jelzik. A mellékutcák egy részéből – a Rahó utcából és a Pannonhalmi utcából – a főpályára hajtva sávváltással már elérhető lesz az autópálya kivezető útja. A Bozókvár utcából és a Sasadi útról jobbra kanyarodók továbbra is csak a Budaörsi út felé kifelé tudnak haladni, az autópályára vezető útra ráhajtani nem.
A Budaörsi úton befelé haladók számára az új építési ütem nem okoz változást a forgalmi rendben: az autóbuszsáv továbbra is szünetel, így a városközpont irányába továbbra is 3 sávon lehet közlekedni.
Budapest, 2014. december 4., csütörtök
Budapesti Közlekedési Központ