Forgalmi változások

Péntek délután és este demonstráció miatt változik a 2-es villamos, a fényvillamos, valamint a 15-ös és a 115-ös busz közlekedése

Demonstrációt tartanak 2014. december 19-én, pénteken Budapesten. A résztvevők 17 óra és 18 óra között az V. kerületi József nádor téren gyülekeznek, onnan a József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca útvonalon a Kossuth Lajos térre vonulnak, ahol a rendezvény várhatóan 21 órakor ér véget. A várható forgalomkorlátozások miatt a 2-es villamos, valamint a fényvillamos 19:50-től várhatóan 21:00-ig rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H és a Kossuth Lajos tér M között jár, a 15-ös és a 115-ös busz pedig módosított útvonalon közlekedik. A Budai Vár felé utazóknak javasoljuk, hogy a 16-os busz helyett 18:30 és 19 óra között inkább a Széll Kálmán tér M végállomástól induló 16A busszal közlekedjenek. A rendőrség a demonstráció miatti útlezárások mértékét a résztvevők számától teszi függővé. Amennyiben a létszám indokolja, a vonulás útvonalán a keresztirányú forgalmat szakaszosan 5-10 percre lezárják. A demonstráció útvonalán megpróbálják a közúti forgalmat legalább egy sávon fenntartani; nagyobb létszám esetén ugyanakkor szakaszos 10-15 perces útlezárásra kell számítani.

2-es villamos és fényvillamos

Várhatóan 19:50 és 21 óra között a 2-es villamos és a fényvillamos csak a Közvágóhíd H és a Kossuth Lajos tér M között, rövidített útvonalon közlekedik. Ebben az időszakban a Kossuth Lajos tér és a Jászai Mari tér között nem tudjuk biztosítani a közösségi közlekedést, ezért javasoljuk, hogy

  • aki a Közvágóhíd H végállomástól a Jászai Mari térre utazna, inkább a 4-es és a 6-os villamost,
  • aki pedig a Kossuth Lajos tértől a nagykörút felé közlekedne tovább, az a 15-ös és a 115-ös autóbuszt válassza.

15-ös, 115-ös busz

A 15-ös és a 115-ös busz várhatóan 16:50 és 18:30 között a Boráros tér felé a Nádor utca–József Attila utca–Széchenyi István tér–Apáczai Csere János utca módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Szende Pál utca megállót. A terelt útvonalon a 15-ös és a 115-ös buszra az Apáczai Csere János utcában, a Szende Pál utca kereszteződése előtt lehet felszállni. A Gyöngyösi utca M és az Árpád híd M felé a buszjáratok útvonala változatlan.

16-os, 105-ös busz

A 16-os és a 105-ös busz várhatóan 18:30 körül a József Attila utcában, illetve a József nádor téren megvárja a demonstrálók elhaladását, ezért ezeken a helyszíneken 10-15 percet várakozik. Amennyiben a résztvevők  vonulása miatti zárás hosszabb lesz, mindkét buszjárat módosított útvonalon, a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járataikról folyamatosan frissülő, személyre szabott információk érhetők el mobiltelefonon a BKK Info alkalmazáson keresztül, valamint a BKK INFO oldalán, a www.bkkinfo.hu címen. Ügyfeleink a járatfigyelő funkcióra feliratkozva az általuk leggyakrabban használt vagy tetszőlegesen kiválasztott járatról/járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a http://futar.bkk.hu címen, vagy letölthető alkalmazás segítségével, mely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.