Közlemények

Közösségi közlekedéssel gyorsabban juthat el Ákos hétvégi koncertjeire

2014. december 12-én, pénteken és 13-án, szombaton 20 órától a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet Ákos. Törekszünk arra, hogy a koncertre igyekvők majd onnan hazautazók a lehető leggyorsabban, kulturáltan és kényelmesen juthassanak el a sportarénába, illetve térhessenek haza. Közleményünkből kiderül, pontosan hogyan közelíthető meg a koncerthelyszín, illetve a koncert után hogyan lehet legegyszerűbben elhagyni azt.

Érkezzen közösségi közlekedéssel a Papp László Budapest Sportarénához!

A pénteki és szombati koncert helyszíne, a Papp László Budapest Sportaréna leggyorsabban az M2-es metróval vagy az újra a teljes vonalon közlekedő 1-es villamossal közelíthető meg. Mindkét járat megáll a sportarénánál, és mivel kötöttpályás járművek, torlódások sem akadályozzák a menetrend szerinti közlekedésüket. Javasoljuk, hogy aki nem rendelkezik a járatainkra érvényes bérlettel, előre váltsa meg menetjegyét, hogy a koncertről hazafelé ne kelljen sorban állniuk. A koncerthelyszín tehát az alábbiak szerint közelíthető meg:

 • Buda és a belváros, illetve Kőbánya felől az M2-es metró igénybevételét javasoljuk. A metrószerelvényről a Puskás Ferenc Stadion megállónál kell leszállni.
 • Óbuda és Ferencváros irányából érkezőknek a Bécsi út/Vörösvári út és a Közvágóhíd H között járó 1-es villamost ajánljuk. A villamosról nekik is a Puskás Ferenc Stadion M megállóhelyen kell leszállniuk.
 • A Káposztásmegyer, Újpest vagy Angyalföld felől érkezőknek a 20E, a 30-as, a 30A vagy a 230-as buszt célszerű választaniuk; az autóbuszok Keleti pályaudvar M végállomásáról az M2-es metróval érhetik el a sportarénát.
 • Újpalota, Rákospalota, illetve a XVI. kerület felől legkönnyebben a 130-as busszal közelíthető meg a koncerthelyszín, a járatról a Puskás Ferenc Stadion M végállomásnál kell leszállni.
 • Pestszentlőrincről, Kispestről, illetve Kőbányáról célszerű a 95-ös autóbusszal utazni, amelynek végállomása a Puskás Ferenc Stadion M (Ifjúság útja) megálló.
 • Újlipótvárosból, valamint a Városliget környékéről a 75-ös trolibusszal utazhatnak közvetlenül a Puskás Ferenc Stadion M végállomásig, míg Zugló belső területeiről a 80-as és 80A trolibuszt javasoljuk, amelyekről a Puskás Ferenc Stadion M (Hungária körút) megállóban kell leszállni.
 • Dél-Buda felől a 47-es vagy a 49-es villamost az Astoria M megállóig, onnan pedig az M2-es metrót ajánljuk a Puskás Ferenc Stadion állomásig.

A hazaúthoz is válassza a közösségi közlekedést!

A Papp László Budapest Sportarénából a hazautazáshoz is a tömegközlekedést ajánljuk a következők szerint:

 • Buda, a belváros, illetve Kőbánya irányába az M2-es metró igénybevételét javasoljuk. Az utolsó metró a Déli pályaudvar irányába 23:32-kor, az Örs vezér tere felé pedig 23:47-kor indul a Puskás Ferenc Stadion állomásról.
 • Óbuda és a XIII. kerület felé a Bécsi út/Vörösvári útig 23:42-kor, míg a Közvágóhíd H irányába 23:48-kor indul az utolsó 1-es villamos a Puskás Ferenc Stadion M megállóból. Aki később indulna tovább, annak a 901-es buszt ajánljuk.
 • Káposztásmegyer, Újpest vagy Angyalföld irányába a koncert vége után a Keleti pályaudvarig az M2-es metróval, majd innen a 30-as autóbusszal lehet utazni; a 30A és a 230-as járat ekkor már nem közlekedik. Az utolsó 30-as autóbusz a Keleti pályaudvar M végállomásról 23:29-kor indul.
 • Újpalota, Rákospalota, illetve a XVI. kerület felé a legjobb választás a 130-as busz. Az utolsó jármű a Puskás Ferenc Stadion M végállomástól 23:11-kor indul.
 • Pestszentlőrinc, Kispest, illetve Kőbánya felé a 95-ös autóbusszal célszerű továbbutazni. Az utolsó busz 23:41-kor indul a Puskás Ferenc Stadion M végállomásról.
 • Újlipótváros, illetve a Városliget és környéke irányába az utolsó 75-ös trolibusz 23:19-kor indul a Puskás Ferenc Stadion M végállomásról. Zugló belső területei felé este a 80-as trolibusz közlekedik, az utolsó jármű 23:45-kor indul a Puskás Ferenc Stadion M (Hungária körút) megállóból.

Éjszakai járatainkat ajánljuk azoknak, akik éjfél környékén (vagy később) indulnának a Papp László Sportarénától:

 • az 1-es villamos vonalán közlekedő 901-es, 918-as, illetve 937-es éjszakai autóbuszt;
 • a Sashalmot, Mátyásföldet és Cinkotát érintő, illetve Buda irányába a Farkasréten és Gazdagréten keresztül a Móricz Zsigmond körtér felé közlekedő 908-as éjszakai autóbuszt;
 • Rózsadomb, illetve Rákosszentmihály és Árpádföld felé a 931-es éjszakai autóbuszt;
 • Észak-Buda, illetve Kőbánya, Zugló belső területei vagy Rákoskeresztúr felé a 956-os vagy a 990-es éjszakai autóbuszt.

Hogyan jutnak el a koncerthelyszínre, és hol parkolhatnak a gépkocsival érkezők?

A Papp László Budapest Sportaréna Budapest XIV. kerületében, Zuglóban található, a Stefánia út 2. szám alatt. A helyszín 1149 férőhelyes parkolója autóval a Stefánia út, a Kerepesi út vagy a Dózsa György út felől az Ifjúság útján át közelíthető meg. A vidékről érkezők az autópályák elhagyása után a Hungária körúton érhetik el a sportarénát. A koncert idejére a parkolási díj 1500 Ft/alkalom. (forrás: www.budapestarena.hu)

A koncerthez jó szórakozást kívánunk!

Kategória: Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.