Közlemények

Idén karácsonyi fénytrolibusz fotósmenet is indul!

December 20-án szombaton első alkalommal indítjuk útnak a karácsonyi fénytrolibusz fotósmenetét F jelzéssel.

A fényvillamos-fotósmenet népszerűségének hatására december 20-án, szombaton a fénytrolin utazva is lehet majd fényképeket készíteni. A holnap első alkalommal közlekedő  F jelzésű karácsonyi fénytrolibusz-fotósmenet igazán különleges, hiszen az érdeklődőknek a fényárban pompázó trolibuszról lesz lehetőségük fényképeket készíteni.

A ZiU típusú nosztalgiajármű elődje, a ZiU5-ös már 1966-tól rótta a budapesti utcákat, a ZiU9-es első példányai pedig 1971-től szállították az utasokat Budapesten, Debrecenben és Szegeden. A káprázatos fényeket körülbelül 5300 db alacsony fogyasztású LED-izzókból összeállított fényfüzér adja.

A fotósmenet a 75-ös trolibusz Puskás Ferenc Stadion M megállójából 2014. december 20-án 23.00 órakor indul, amire a BKK honlapján az alábbi linken lehet regisztrálni.

Útvonala:

Puskás Ferenc Stadion M–Könyves K. krt.–Kőbányai út–83-as viszonylat (Orczy tér–Fővám tér M–Orczy tér)–Orczy tér–Kőbányai út–Könyves K. krt.–MTK-stadion–150 méter Vontatás–(garázsmeneti kiálló vezetéken) Könyves Kálmán krt.–Szörény utca–Százados út–Kerepesi út–(75-ös vonal) Ifjúság útja–Stefánia út–Ajtósi–Ötvenhatosok tere–74-es vonalán (Dózsa György úttól a Károly körút (Astoria M) érintésével vissza az Ötvenhatosok teréig), onnan a 75-ös vonalán a Jászai Mari tér érintésével az Ötvenhatosok teréig, majd a 79-esen a Keleti pályaudvar érintésével az Ötvenhatosok teréig vissza, utána a 78-as kiállási útvonalon a Dembinszky utca, balra Bethlen Gábor utca, a 78-ason Garay utcán át a Kossuth térig. Onnan vissza a 70-es vonalán Erzsébet királyné útja, aluljáróig, ahonnan a 70-es vonal garázsmenetben a Puskás Ferenc Stadionig. Majd a 77-es vonalán egy kör az Öv utca végállomáson át, visszafelé a Komócsy utcáig, onnan a 82-es vonalán az Örs vezér tere érintésével egy kör az Uzsoki utcai kórházig, vissza pedig az Egressy útig, ahonnan a 77-es vonalán a Puskás Ferenc Stadionig, és a Kerepesi út, Keleti pályaudvar M-nál végez.

Az F jelzésű fénytrolibusz (fotósmenet) nosztalgiajáratként közlekedik, a BKK díjszabása alapján a meghirdetett közlekedés napjára váltott nosztalgia-napijegy (2000 Ft) és a nosztalgia-napijegy gyermekeknek (1200 Ft) nevű jeggyel vehető igénybe, amelyek a következő napon is érvényesek a járathoz kapcsolódó program végéig (2014. 12. 21., vasárnap reggel 4.30-ig).

Budapest, 2014. december 19.

BKV Zrt.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.