Forgalmi változások

Figyelem! Várhatóan egy hétig tart a 60-as járat (fogaskerekű) felső vonalszakaszának pótlása

A hét első napjaiban leesett ónos eső miatt megrongálódott a 60-as járat (fogaskerekű) felsővezeték-rendszere, amelynek helyreállítása várhatóan egy hetet vesz igénybe. Jelenleg az Esze Tamás iskola megállóhelytől fölfelé, a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút végállomás felé nem járható a pálya, ezért a járat továbbra is rövidített útvonalon közlekedik a Városmajor és az Esze Tamás iskola között. A felsővezeték-rendszer helyreállításának idején az Erdei Iskola és a Svábhegy közötti megállókat a 21-es, 21A és 212-es autóbusszal lehet elérni, a Művész út megállóhely és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút végállomás megközelítésére pedig 60-as jelzéssel pótlóbuszt indítunk, amely a Svábhegy megálló és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút megálló között közlekedik.

A hét első napjaiban leesett ónos eső megrongálta a 60-as járat (fogaskerekű) felsővezeték-rendszerét, a pálya mellett ugyanis több helyütt a felsővezetékre dőltek a fák, illetve nagyobb faágak a rájuk fagyott csapadék miatt. Ezért várhatóan egy hétig a 60-as járat továbbra is rövidített útvonalon közeledik a Városmajor végállomás és az Esze Tamás iskola között. A fogaskerekű ebben az időszakban is a megszokott követési idővel közlekedik, változnak azonban indulási időpontja, amelyek hamarosan megismerhetőek lesznek honlapunkon. Változik ugyanakkor a kimaradó vonalszakasz pótlása:

  • az Erdei Iskola és a Svábhegy közötti megállókat az immár teljes vonalán közlekedő 21-es, 21A és 212-es autóbusszal lehet elérni,
  • a Művész út megállóhely és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút végállomás megközelítésére pedig 60-as jelzéssel fogaspótló buszt indítunk, amely a Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között közlekedik.

A 60-as pótlóbusz Svábhegy felől a Széchenyi-hegy, Gyermekvasútig a Diana utca–Karthauzi utca–Fülemüle út–Ordas út–Rege út–Golfpálya út útvonalon közlekedik, az alábbi megállóhelyek érintésével:

  • Svábhegy: a 21-es, a 21A és a 212-es busz megállóhelye,
  • Művész út: a Karthauzi utcában a Művész út torkolata után,
  • Széchenyi-hegy, Gyermekvasút: a Golfpálya úton, a fogaskerekű végállomása mögött.

A 60-as pótlóbusz a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút felől a Svábhegyig a Golfpálya út–Agancs út–Eötvös út–Hollós út útvonalon közlekedik, és csak a két végállomáson áll meg:

  • Széchenyi-hegy, Gyermekvasút: a Golfpálya úton, a fogaskerekű végállomása mögött,
  • Svábhegy: a 21-es és a 21A autóbusz megállóhelye.

A kimaradó megállóhelyek javasolt megközelítési módja

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a 60-as járat Esze Tamás iskola és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között kimaradó megállóinak megközelítési módja a fent részletezett, kétféle autóbuszos pótlás miatt esetleg többszöri átszállással lesz csak lehetséges, ezért utasaink megértését kérjük. A kimaradó megállóhelyek megközelítési módjáról az alábbi táblázat ad információt:

JAVASOLT MEGKÖZELÍTÉSI MÓD A SZÉLL KÁLMÁN TÉR M FELŐL A SZÉCHENYI-HEGY FELÉ KÖZLEKEDŐKNEK A 60-AS JÁRAT KIMARADÓ MEGÁLLÓHELYE A SZÉLL KÁLMÁN TÉR M JAVASOLT MEGKÖZELÍTÉSI MÓDJA (A SZÉCHENYI-HEGY FELŐL)
a 21-es vagy a 21A autóbusszal az Istenhegyi lejtő megállóhelyig, majd onnan gyalogosan ERDEI ISKOLA gyalogosan az Istenhegyi lejtő megállóhelyig, majd innen tovább a 21-es vagy a 21A busszal
a 21-es vagy a 21A autóbusszal az Adonis utca megállóhelyig ADONIS UTCA a 21-es vagy a 21A autóbusszal
a 21-es vagy a 21A autóbusszal a Városkút megállóhelyig VÁROSKÚT a 21-es vagy a 21A autóbusszal
a 21-es vagy a 21A autóbusszal a Svábhegy

megállóhelyig

SVÁBHEGY a 21-es vagy a 21A autóbusszal
a 21-es vagy a 21A autóbusszal Svábhegy

megállóhelyig, majd a 60-as pótlóbusszal a Művész út megállóhelyig

MŰVÉSZ ÚT gyalogosan a Svábhegy megállóhelyig, majd innen tovább a 21-es vagy a 21A autóbusszal
a 21-es vagy a 21A autóbusszal Svábhegy

megállóhelyig, majd a 60-as pótlóbusszal Széchenyi-hegy, Gyermekvasút megállóhelyig

SZÉCHENYI-HEGY, GYERMEKVASÚT a 60-as pótlóbusszal a Svábhegy megállóhelyig, majd onnan tovább a 21-es vagy a 21A autóbusszal

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járataikról folyamatosan frissülő, személyre szabott információk érhetők el mobiltelefonon a BKK Info alkalmazáson keresztül, valamint a BKK INFO oldalán, a www.bkkinfo.hu címen. Ügyfeleink a járatfigyelő funkcióra feliratkozva az általuk leggyakrabban használt vagy tetszőlegesen kiválasztott járatról/járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a http://futar.bkk.hu címen, vagy letölthető alkalmazás segítségével, mely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.