Forgalmi változások: Tömegközlekedés

Csütörtökön demonstráció miatt több járatunk közlekedése is módosulhat

Demonstrációt tartanak 2014. december 4-én, csütörtökön Budapesten. A résztvevők 17:00 és 18:30 között az V. kerületi Vértanúk terén gyülekeznek, ahonnan a Nádor utca–Széchenyi utca–Akadémia utca–Széchenyi István tér–Széchenyi lánchíd–Clark Ádám tér–Hunyadi János út–Színház utca útvonalon a budavári Szent György térre vonulnak, ahol a rendezvény várhatóan 20:30-kor ér véget. Körülbelül 18:00 és 19:00 között a Vár megközelítésére, illetve annak elhagyására a Széll Kálmán tér M és Budai Vár között közlekedő 16A busz igénybevételét ajánljuk az Erzsébet hídon át módosított útvonalon közlekedő 16-os busz helyett, amelynek menetideje ebben az időben a szokásosnál hosszabb lesz. A rendőrség a demonstráció miatti útlezárások mértékét a résztvevők számától teszi függővé. Amennyiben a létszám indokolja, a vonulás útvonalán a keresztirányú forgalmat szakaszosan 5-10 percre lezárják, a demonstrálók haladása irányában ugyanakkor megpróbálják a közúti forgalmat legalább egy sávon fenntartani; nagyobb létszám esetén ugyanakkor szakaszos 10-15 perces útlezárásra kell számítani. Hosszabb útlezárás esetén módosul a 15-ös, a 16-os, a 86-os, a 105-ös és a 115-ös busz közlekedése.

15-ös, 115-ös autóbusz

Amennyiben a demonstráción résztvevők száma miatt a rendőrség hosszabb útlezárást rendel el, a 15-ös és a 115-ös busz várhatóan 17:00 és 18:40 között

 • a Boráros tér H felé a Honvéd utca–Kálmán Imre utca–Bajcsy-Zsilinszky út–József Attila utca–Széchenyi tér–Apáczai Csere János utca módosított útvonalon közlekedik, nem érintve a Kossuth Lajos tér M, a Széchenyi utca, a Zrínyi utca és a Szende Pál utca megállót. A terelt útvonal a két buszjáratra a 9-es busz Báthory utca, Arany János utca, Szent István Bazilika, majd a 16-os és a 105-ös busz Hild tér és Széchenyi István tér megállóiban, ezt követően pedig az Apáczai Csere János utcában, a Szende Pál utca kereszteződése előtt lehet felszállni.
 • a Gyöngyösi utca M és az Árpád híd M felé a Honvéd utca–Báthory utca–Szemere utca módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Kossuth Lajos tér M megállót.

16-os autóbusz

Amennyiben a demonstráción résztvevők száma miatt a rendőrség hosszabb útlezárást rendel el, a 16-os busz várhatóan 18:20 és 19:00 között mindkét irányban módosított útvonalon, a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik, ezért

 • a Széll Kálmán tér M felé nem érinti a Hild tér, a Széchenyi István tér, a Clark Ádám tér és a Donáti utca megállót. A terelt útvonalon a járatra az alábbi megállókban lehet felszállni:
  • Deák Ferenc tér M: a 9-es busz Kőbánya irányú megállóhelye,
  • Ferenciek tere M: az 5-ös, a 8-as, a 110-es, a 112-es és a 178-as busz megállóhelye,
  • Március 15. tér: a 8-as, a 110-es és a 112-es busz megállóhelye,
  • Szarvas tér: az 5-ös és a 178-as busz megállóhelye,
  • Palota út, gyorslift: a Palota úton a gyorsliftnél.
 • a Deák Ferenc tér M felé nem érinti a Krisztina tér, a Clark Ádám tér, a Széchenyi István tér és a József nádor tér megállót. A terelt útvonalon a járatra az alábbi megállóhelyeken lehet felszállni:
  • Dózsa György tér: az 5-ös és a 178-as busz megállóhelye,
  • Döbrentei tér: az 5-ös, a 86-os és a 178-as busz megállóhelye,
  • Március 15. tér: a 8-as, a 110-es és a 112-es busz megállóhelye,
  • Ferenciek tere M: a 15-ös és a 115-ös busz megállóhelye,
  • Szervita tér: a 15-ös és a 115-ös busz megállóhelye.

A 16-os busz terelése miatt menetideje a szokásosnál hosszabb lesz, ezért a Vár megközelítésére, illetve annak elhagyására a Széll Kálmán tér M és a Budai Vár között közlekedő 16A busz igénybevételét ajánljuk.

86-os autóbusz

Amennyiben a demonstráción résztvevők száma miatt a rendőrség hosszabb útlezárást rendel el, a 86-os busz a Clark Ádám tér zárásakor megvárja a résztvevők elvonulását.

105-ös autóbusz

Amennyiben a demonstráción résztvevők száma miatt a rendőrség hosszabb útlezárást rendel el, a 105-ös busz várhatóan 18:20 és 19:00 között mindkét irányban módosított útvonalon, a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik, ezért

 • az Apor Vilmos tér felé nem érinti a Deák Ferenc tér M, a Hild tér, a Széchenyi István tér és a Clark Ádám tér megállót. A terelt útvonalon a járatra a 9-es busz Deák Ferenc tér M, majd az 5-ös és a 178-as busz Ferenciek tere M, Szarvas tér és Dózsa György tér megállóiban lehet felszállni.
 • a Gyöngyösi utca M felé nem érinti a Clark Ádám tér, a Széchenyi István tér, a József nádor tér és a Deák Ferenc tér M megállót. A terelt útvonalon a járatra az 5-ös és a 178-as busz Dózsa György tér, Döbrentei tér, a 8-as és a 112-es busz Március 15. tér, majd a 15-ös és a 115-ös busz Ferenciek tere M, Szervita tér és Erzsébet tér megállóiban lehet felszállni.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járataikról folyamatosan frissülő, személyre szabott információk érhetők el mobiltelefonon a BKK Info alkalmazáson keresztül, valamint a BKK INFO oldalán, a www.bkkinfo.hu címen. Ügyfeleink a járatfigyelő funkcióra feliratkozva az általuk leggyakrabban használt vagy tetszőlegesen kiválasztott járatról/járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a http://futar.bkk.hu címen, vagy letölthető alkalmazás segítségével, mely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.

Kategória: Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.