Forgalmi változások

Megújul a Kerepesi út–Hungária körúti csomópont

Az 1-es villamos pályájának felújítását követően 2014. november 11-én, keddtől megkezdődik a Kerepesi út és a Hungária körút kereszteződésében lévő útburkolat és a járdaszigetek rekonstrukciója, mely várhatóan november 30-áig tart. A csomópontban az út felülete több mint 1700 négyzetméteren két réteg új aszfaltot kap. Nagy hangsúlyt helyezünk a gyalogosközlekedés biztonságos és akadálymentes kialakítására is, ezért a járdaszigeteket – a vakok és gyengén látók közlekedésének megkönnyítése érdekében – alacsonyabbra építjük, és taktilis jelzőkövekkel látjuk el. A munkákat összehangoltuk az 1-es villamos felújításával és a Kerepesi úti, úgynevezett Százlábú híd rekonstrukciójával is.

A Kerepesi út–Hungária körúti csomópont felújításakor az útburkolat, valamint a járdaszigetek felületének és szegélyének megújulásán kívül megnöveljük a jelentős gyalogosforgalmú – a csomópont északi részén található – járdaszigetek méretét. A későbbiekben egy kerékpársávot is kialakítunk a csomópontban, ezért a kevesebb gyalogos által használt déli járdaszigetek területét csökkentjük.

A munkálatokban a víznyelő aknákat és azok bekötéseit is áthelyezzük, valamint az áthaladó forgalom megfelelő ellenőrzése érdekében felújítjuk a már meglévő forgalomfigyelő kamerát.

Változások a közúti közlekedésben

A járdaszigetek felújításának idejére – várhatóan 10 napig – a Kerepesi úton a városközpont felé a buszsávot, illetve a kifelé vezető oldalon a szélső sávot lezárjuk a csomópontban, ennek következtében kisebb torlódásokra lehet számítani. Ügyfeleink türelmét és megértését kérjük.

A felújításkor minimális éjszakai munkavégzésre is lehet számítani. Ez alatt az idő alatt a Kerepesi úton 1-1 sáv lesz járható, és balra, a Hungária körútra történő kanyarodást nem engedélyezzük, ezért a kereszteződésen áthaladva, a Kerepesi út középső elválasztó szigeténél visszafordulva, majd jobbra kanyarodva juthatnak vissza a Hungária körútra. A jobbra kanyarodás – mindkét irányból – változatlanul megengedett a kereszteződésben.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: gyalogos közlekedés, Forgalmi változások: kerékpáros közlekedés, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.