Forgalmi változások

A H5-ös hév helyett vasárnap pótlóbuszok járnak a Batthyány tér és a Margit híd, budai hídfő között a hévalagút próbaterhelése miatt

A H5-ös hév helyett pótlóbuszok közlekednek 2014. november 9-én, vasárnap egész nap a Batthyány tér M+H és a Szépvölgyi út H között, mert a  Budai fonódó villamoshálózat építéséhez kapcsolódóan a BKK-val szerződött kivitelező konzorcium a hévalagút próbaterhelését végzi. A szerelvények a Margit híd, budai hídfő (felszíni megálló) és Békásmegyer, illetve Szentendre között közlekednek.

H5-ös hév

November 9-én, vasárnap a H5-ös hév rövidített útvonalon, a Margit híd, budai hídfő (felszíni megálló) és Békásmegyer, illetve Szentendre között közlekedik. A Batthyány tér és a Margit híd, budai hídfő megálló kimarad.

Margit híd, budai hídfő (felszíni megálló) végállomástól a vonatok az első járat indulásától az utolsó indulásig, azaz 6:00 és 22:00 között 3 perccel az alapmenetrendi indulásuk után közlekednek Békásmegyer, illetve Szentendre végállomás felé a menetrend szerinti követési időkkel. Az alapmenetrendhez képest Szentendre végállomástól 21:30-tól az utolsó járat indulásáig 3 perccel, Békásmegyer állomástól 5:30-tól az utolsó járat indulásáig 3-6 perccel később  indulnak a hévszerelvények.

H5-ös pótlóbusz

November 9-én, vasárnap a H5-ös pótlóbusz a Batthyány tér M+H és a Szépvölgyi út H között szállítja az utasokat. A pótlóbuszokon lehet kerékpárt szállítani.

A H5-ös pótlóbusz a Szépvölgyi út H felé a Batthyány tér M+H–Fő utca Bem József tér–Bem rakpart–Árpád fejedelem útja–Zsigmond tér–Lajos utca– Szépvölgyi út–Szépvölgyi út H útvonalon halad.

A pótlóbuszok az alábbi ideiglenes megállókban állnak meg:

  • Batthyány tér M+H végállomás: a 39-es autóbusz ideiglenes végállomását megelőzően, a 86-os autóbusz ideiglenes megállóhelyén;
  • Margit híd, budai hídfő H: a 86-os, a 160-as, a 260-as és a 260A autóbusz, valamint a 17-es pótlóbusz megállóhelyén;
  • Szépvölgyi út H végállomás: a Szépvölgyi úton az Árpád fejedelem útja előtti ideiglenes megállóhelyen.

A H5-ös pótlóbusz a Batthyány tér M+H felé a Szépvölgyi út H–Szépvölgyi út–Árpád fejedelem útja–Bem rakpart–Bem József tér–Fő utca–Batthyány tér M+H útvonalon halad.

A pótlóbuszok az alábbi ideiglenes megállókban állnak meg:

  • Szépvölgyi út H végállomás: a Szépvölgyi úton az Árpád fejedelem útja előtti ideiglenes megállóhelyen;
  • Margit híd, budai hídfő H: a 9-es, a 26-os, a 86-os, a 160-as, a 260-as, a 260A autóbusz, valamint a 17-es pótlóbusz megállóhelyén;
  • Batthyány tér M+H végállomás: a 86-os autóbusz megállóhelyén.

Díjszabási tájékoztató

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a hévre vagy a hévről a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint az egyszeres átszállójegy – használatakor nem kell új jegyet kezelni, hanem a már érvényesített jeggyel lehet továbbutazni. A „használt” jegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). Az átszállójegyet a pótlóbuszra vagy a hévre történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járataikról folyamatosan frissülő, személyre szabott információk érhetők el mobiltelefonon a BKK Info alkalmazáson keresztül, valamint az új – jelenleg próbaüzemben működő – közúti funkcióval bővített BKK INFO oldalán, a www.bkkinfo.hu címen. Ügyfeleink a járatfigyelő funkcióra feliratkozva az általuk leggyakrabban használt vagy tetszőlegesen kiválasztott járatról/járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a http://futar.bkk.hu címen, vagy letölthető alkalmazás segítségével, mely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.