Forgalmi változások

Vasárnap napközben több járatunk módosított útvonalon közlekedik a NATO Futás miatt

2014. október 5-én, vasárnap 10:00 és körülbelül 13:30 között rendezik a NATO Futás sportrendezvényt, valamint ugyanezen a napon 11:30 és 12:30 között felvonulás lesz az Andrássy úton az Állatok Világnapja alkalmából. Már kora reggeltől lezárják az Attila út egy részét, délelőtt és kora délután az érintett városligeti utakat, valamint 10:30 és 11:20 között a Lánchidat is. A rendezvények idején a forgalomkorlátozások miatt több járatunk is módosított útvonalon közlekedik.

Közúti forgalomkorlátozások

2014. október 5-én, vasárnap a NATO Futás és az Állatok Világnapi felvonulás miatt az alábbi útlezárásokra kell számítani:

  • 6:00 és 11:30 között lezárják az Attila utat a Mikó utcától a Vérmező útig.
  • 6:00 és 13:00 között lezárják a Műcsarnok mögötti utat.
  • 9:30 és 13:00 között lezárják a Városligeti körút–Paál László sétány–Olof Palme sétány–Városligeti körút–Közlekedési Múzeum–Városligeti körút–Ötvenhatosok tere–Dvorák sétány–Olof Palme sétány–Műcsarnok mögötti út–Ötvenhatosok tere útvonalat.
  • 10:00 és 12:30 között lezárják a Kós Károly sétányt.
  • 10:30 és 11:30 között lezárják az Attila út–Alagút utca–Váralja utca–Apród utca–Lánchíd utca–Clark Ádám tér–Lánchíd–Széchenyi tér–József Attila utca–Andrássy út–Hősök tere útvonalat. A Lánchídon a közösségi közlekedési járműveket váltakozó irányban átengedik.

Változások a közösségi közlekedési járművek forgalmában

5-ös busz

Az 5-ös busz 6:00 és 11:30 között mindkét irányban a módosított Krisztina körút–Attila út útvonalon közlekedik.

A  Pasaréti tér felé az 5-ös busz nem érinti az Alagút utca, a Korlát utca és a Körmöci utca megállót. A terelt útvonalon a járatra a 18-as villamos Krisztina tér, Mikó utca és Déli pályaudvar M megállóiban lehet felszállni.

Rákospalota, Kossuth utca felé az 5-ös busz nem érinti a Körmöci utca, a Korlát utca, a Mikó utca és az Alagút utca megállót. A terelt útvonalon a járatra a 18-as villamos Déli pályaudvar M, Mikó utca és Krisztina tér megállóiban lehet felszállni.

70-es trolibusz

A 70-es trolibusz 9:30 és 13:30 között mindkét irányban a Erzsébet királyné útja–Hermina út–Ajtósi Dürer sor–Dózsa György út–Damjanich utca módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti az Olof Palme sétány és a Dvořák sétány megállót. A járatra a terelt útvonalon az alábbi megállóhelyeken lehet felszállni:

  • a Kossuth Lajos tér M felé a 74-es trolibusz Vakok Intézete, Zichy Géza utca és az Ötvenhatosok tere megállójában,
  • az Erzsébet királyné útja, aluljáró felé a 75-ös trolibusz Ötvenhatosok tere, majd a 74-es trolibusz Zichy Géza utca és Vakok Intézete megállójában.

75-ös trolibusz

A 75-ös trolibusz 9:30 és 13:30 között a Jászai Mari tér felé az Ajtósi Dürer sor–Hermina út–Állatkerti körút–Gundel Károly út–módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Zichy Géza utca, az Ötvenhatosok tere, a Dvořák sétány, az Olof Palme sétány és a Hősök tere M megállót. A terelt útvonalon a járatra a Stefánia úton, az Ajtósi Dürer sor kereszteződése előtt, majd a 72-es trolibusz Vakok Intézete, Közlekedési Múzeum, Bethesda utca, Széchenyi fürdő M és Állatkert megállóiban lehet felszállni.

A Puskás Ferenc Stadion M felé a 75-ös trolibusz útvonala nem változik.

86-os busz

A 10:30 és 11:00 között Újbuda, Függetlenségi parktól induló buszok a Szarvas tér–Attila út–Alagút–Clark Ádám tér–Fő utca módosított útvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Várkert Bazár és a Clark Ádám tér megállót. A terelt útvonalon a járatra az 5-ös és a 178-as busz Szarvas tér és a 16-os, 105-ös busz Clark Ádám tér megállójában lehet felszállni.

A 10:23 és 10:43 között Óbuda, Bogdáni úttól induló buszok a Clark Ádám tér–Alagút–Alagút utca–Attila út–Dózsa György tér–Krisztina körút módosított útvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár megállót. A terelt útvonalon a járatra a 16-os és a 105-ös busz Clark Ádám tér, majd az 5-ös és a 178-as busz Alagút utca megállójában lehet felszállni.

105-ös busz

A 105-ös busz 10:40 és 14:00 között a Gyöngyösi utca M felé a Bajcsy-Zsilinszky út–Podmaniczky utca–Munkácsy Mihály utca–Szondi utca–Gundel Károly körút–Állatkerti körút–Hősök tere–Dózsa György út módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Bajcsy-Zsilinszky út M, az Opera M, az Oktogon M, a Vörösmarty utca M, a Kodály körönd M és a Bajza utca M megállót. A terelt útvonalon a járatra a 9-es busz Szent István Bazilika és Arany János utca M, majd a 72-es troli Báthory utca, Nyugati pályaudvar (Podmaniczky utca), Ferdinánd híd (Izabella utca), Szinyei Merse utca, Bajza utca, Munkácsy Mihály utca és Honvédkórház (Hősök tere M) megállóiban lehet felszállni.

A 105-ös busz útvonala az Apor Vilmos tér felé nem változik.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A közösségi közlekedési változásokról és a kedvenc járatokról folyamatosan frissülő, személyre szabott információk érhetők el mobiltelefonon a BKK Info alkalmazáson keresztül, valamint a BKK INFO oldalán, a www.bkkinfo.hu címen. Ügyfeleink a járatfigyelő funkcióra feliratkozva az általuk leggyakrabban használt vagy tetszőlegesen kiválasztott járatról/járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a http://futar.bkk.hu címen, vagy letölthető alkalmazás segítségével, mely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.

Budapest, 2014. október 2.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.