Forgalmi változások

Ünnepi rendezvények miatti, várható forgalomkorlátozások Budapesten október 22-én, 23-án és 25-én

Nemzeti ünnepünk, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója, október 23-a alkalmából városszerte több helyszínen tartanak rendezvényeket: október 22-én, szerdán a budai felső rakpartokon, 23-án, csütörtökön, valamint 25-én, szombaton a Kossuth Lajos téren. A megemlékezések, ünnepi rendezvények miatti lezárások, forgalomkorlátozások mértékét a rendőrség a programokon résztvevők létszámától teszi függővé, ennek megfelelően járataink forgalmának korlátozásáról is csak tervezett információkat tudunk adni (a szerdán várható viharos idő miatt az aznapi ünnepi programon például kevés résztvevő várható). Kérjük, hogy figyeljék a BKK Info oldalát, illetve Facebook-oldalunkat, ahol a közlekedési változásokról folyamatosan tájékoztatjuk utasainkat.

2-es villamos

A 2-es villamos 2014. október 23-án, csütörtökön az első járatindulástól várhatóan 12:00-ig, valamint október 25-én, szombaton 9:30 és 11:00 között rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H és a Kossuth Lajos tér M között közlekedik. A Kossuth Lajos tér M és a Jászai Mari tér közötti villamosvonal-szakasz autóbuszos pótlására nincs lehetőség.

7-es, 107-es, 133-as és 233-as autóbusz

A 7-es, a 107-es, a 133-as és a 233-as busz forgalomkorlátozásának mértékét az ünnepi programon résztvevők létszáma teszi függővé. 2014. október 22-én, szerdán várhatóan 17:20 és 17:40 között a felsorolt buszjáratok – amennyiben a forgalomkorlátozást a rendőrség elrendeli – mindkét irányban módosított útvonalon, a Szabadság hídon át közlekednek,

 • a pesti végállomások felé a Szent Gellért tér–Szabadság híd–Fővám tér–Vámház körút–Kálvin tér–Múzeum körút–Rákóczi út felé haladva, a Rudas gyógyfürdő és a Ferenciek tere M megállót kihagyva. A terelt útvonalon a járatok a 15-ös és a 115-ös busz Fővám tér M, majd a 9-es busz Kálvin tér M megállójában állnak meg.
 • a budai végállomások felé az Astoria–Múzeum körút–Kálvin tér–Vámház körút–Szabadság híd–Szent Gellért tér felé haladva, a Ferenciek tere M és a Rudas gyógyfürdő megállót kihagyva. A terelt útvonalon a járatok a 47-es és a 49-es villamosok pótlásakor használt Kálvin tér M és Fővám tér M villamospótlóbusz-megállóban állnak meg.

17-es, 160-as, 260-as és 260A autóbusz

A 17-es villamospótló, valamint a 160-as, a 260-as és a 260A autóbusz 2014. október 22-én, szerdán várhatóan 18:20 és 19:30 között a városhatár irány végállomásuktól rövidített útvonalon, a Batthyány tér M+H végállomás helyett csak a Margit híd, budai hídfő H-ig közlekednek.

18-as villamos

A 18-as villamos 2014. október 22-én, szerdán várhatóan 17:20 és 18:00 között két szakaszon, megosztva közlekedik

 • egyrészt a Széll Kálmán tér M és a Döbrentei tér (a Savoya Park irányú megállóhely),
 • másrészt a Savoya Park és a Szent Gellért tér között.

19-es és 41-es villamos

A 19-es és a 41-es villamos forgalomkorlátozásának mértékét az ünnepi programon résztvevők létszáma teszi függővé. 2014. október 22-én, szerdán várhatóan 17:20 és 18:00 között a két villamosjárat – amennyiben a forgalomkorlátozást a rendőrség elrendeli –

 • rövidített útvonalon jár dél-budai végállomása és a Szent Gellért tér között,
 • vagy a Szabadság hídon át haladva a Deák Ferenc tér M megállóhelyhez, a 47-es és a 49-es villamos végállomásához terelve közlekedik.

47-es és 49-es villamos

A 47-es és a 49-es villamos forgalomkorlátozásának mértékét az ünnepi programon résztvevők létszáma teszi függővé. 2014. október 22-én, szerdán várhatóan 17:20 és 17:40 között a két villamosjárat – amennyiben a forgalomkorlátozást a rendőrség elrendeli – rövidített útvonalon jár a dél-budai végállomása és a Szent Gellért tér között.

86-os autóbusz

A 86-os autóbusz 2014. október 22-én, szerdán várhatóan 17:20 és 19:30 között a budai felső rakpart szakaszos lezárása miatt megosztva, két szakaszon közlekedik:

 • egyrészt
  • 17:40 és várhatóan 18:30 között Óbuda, Bogdáni út és a Batthyány tér M+H között,
  • 18:30 és 19:30 között Óbuda, Bogdáni út és a Margit híd H között,
 • másrészt rövidített útvonalon a lezárás folyamatos feloldásával Újbuda, Függetlenségi parktól
  • a Szent Gellért térig, majd a lezárás feloldásával
  • a Döbrentei térig, majd a lezárás további feloldásával
  • a Batthyány tér M+H-ig.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járataikról folyamatosan frissülő, személyre szabott információk érhetők el mobiltelefonon a BKK Info alkalmazáson keresztül, valamint a BKK INFO oldalán, a www.bkkinfo.hu címen. Ügyfeleink a járatfigyelő funkcióra feliratkozva az általuk leggyakrabban használt vagy tetszőlegesen kiválasztott járatról/járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a http://futar.bkk.hu címen, vagy letölthető alkalmazás segítségével, mely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.