Közlemények

Kedd este számos busz- és villamosjáratunk terelve közlekedik demonstráció miatt – Aki teheti, használja a metrókat

Figyelem! Demonstráció miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani 2014. október 28-án (kedd) este várhatóan 18:00 és 21:00 között a belvárosban. Kérjük, aki a lezárások ideje alatt a belvárosban közlekedik, a gyors és kényelmes utazás érdekében a felszíni járatok helyett válassza kötöttpályás járatainkat, elsősorban az M1-es, az M2-es, az M3-as vagy az M4-es metróvonalakat. A tüntetés résztvevői a József Nádor téren gyülekeznek, és várhatóan 18:30-kor indulnak a Károly körúton és az Erzsébet hídon keresztül a Clark Ádám térre. Emiatt az 5-ös, a 7-es, a 8-as, a 9-es, a 15-ös, a 16-os, a 86-os, a 105-ös, a 107-es, a 110-es, a 112-es, a 115-ös, a 133-as, a 178-as, a 233-as és a 239-es autóbusz, valamint a 47-es és a 49-es villamos terelve közlekedik. Megjegyezzük, a demonstráció miatti lezárásokat aránytalan mértékűnek tartjuk. A forgalomkorlátozásokról a rendőrség dönt, ennek megfelelően járataink forgalmának korlátozásáról is csak tervezett információkat tudunk adni. Kérjük, hogy figyeljék a BKK Info oldalát, illetve Facebook-oldalunkat, ahol a közlekedési változásokról folyamatosan tájékoztatjuk utasainkat.

A József Nádor térről a tömeg a József Attila utca–Károly körút–Astoria–Kossuth Lajos utca–Szabadsajtó út–Erzsébet híd–Attila út–Szarvas tér–Apród utca–Lánchíd utca útvonalon vonul a Clark Ádám térre.

A rendőrség a vonulás útvonalát teljes zárás mellett biztosítja, ezért az alábbiak szerint változik a forgalmi rend. Szükség esetén a 4-es és a 6-os villamos, illetve az M4-es metró a demonstráció ideje alatt sűrűbben közlekedik.

5-ös autóbusz

Az 5-ös autóbusz 18:20-tól várhatóan 19:30-ig megosztva közlekedik a Pasaréti tér és Széll Kálmán tér M között, illetve Rákospalota, Kossuth utca és a Blaha Lujza tér M között. Kimaradnak az Uránia és a Körmöci utca közötti megállóhelyek (továbbá Rákospalota felé a Széll Kálmán tér M megálló is).

7-es, 107-es, 133-as és 233-as autóbusz

A 7-es, a 107-es, a 133-as és a 233-as autóbusz kb. 18:20 és 19:30 között megosztva közlekedik

 • Budán a budai végállomások és a Móricz Zsigmond körtér M,
 • Pesten pedig a pesti végállomások és a Blaha Lujza tér M között.

A 7-es és a 107-es vonalon kimaradnak az Uránia és a Szent Gellért tér M, a 133-as és a 233-as vonalon pedig az Uránia és a Budafoki út/Karinthy Frigyes út közötti megállóhelyek.

8-as, 110-es és 112-es autóbusz

A 8-as, a 110-es és a 112-es autóbusz kb. 18:20 és 19:30 között módosított útvonalon közlekednek a Kelenföld vasútállomás M és a Thomán István utca (110-es, 112-es), illetve a Móricz Zsigmond körtér és Kelenföld vasútállomás M (8-as) között.

A járatok a BAH csomóponttól a Villányi út–Móricz Zsigmond körtér–Villányi út–BAH-csomópont módosított útvonalon haladnak, ezért kimaradnak a Mészáros utca és az Uránia közötti megállóhelyek.

9-es autóbusz

A 9-es autóbusz kb. 18:00 és 19:00 között megosztva közlekedik

 • egyrészt Óbuda, Bogdáni út és az Arany János utca M között,
 • másrészt a Kőbánya alsó vasútállomás és Kálvin tér M között.

A buszok Kőbánya alsó vasútállomás és a Kálvin tér M között a Baross utcában a Mária utcáig az eredeti, majd a Mária utca–Kinizsi utca–Közraktár utca–Fővám tér M–Vámház körút–Kálvin tér M–Üllői út terelt útvonalon haladnak.

15-ös és 115 autóbusz

A 15-ös és a 115-ös autóbusz kb. 19:30-ig megosztva közlekedik az észak-pesti végállomás és Kossuth Lajos tér M között, illetve a Boráros tér H és Kálvin tér M között, ezért kimaradnak a Kossuth Lajos tér M és a Kálvin tér M közötti megállók.

47-es és 49-es villamos

A 47-es és a 49-es villamos kb. 18:20 és 19:00 között a Károly körút lezárása miatt a Szent Gellért tér megállóhelytől a 19-es és a 41-es villamos Batthyány tér M+H végállomáshoz terelve közlekedik, ezért kimaradnak a Fővám tér M, a Kálvin tér M, az Astoria M és a Deák Ferenc tér M megállóhelyek.

86-os autóbusz

A 86-os autóbusz kb. 18:30 és 19:30 között megosztva közlekedik Óbuda, Bogdáni út és a Halász utca között, illetve Újbuda, Függetlenségi park és a Móricz Zsigmond körtér M között, ezért kimaradnak a Szent Gellért tér M és a Clark Ádám tér közötti megállók.

A 86-os autóbusz kb. 19:30-tól 21 óráig Újbuda, Függetlenségi park felé a Fő utcáig a menetrend szerinti, majd a Csalogány utca–Széna tér–Széll Kálmán tér M–Krisztina körút–Attila út–Dózsa György tér terelt útvonalon közlekedik. A Batthyány tér M+H, a Szilágyi Dezső tér, a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár megálló kimarad. A buszok ekkor az alábbi ideiglenes megállókban állnak meg:

 • Batthyány tér M+H (Csalogány utca): ideiglenes megállóhely a Csalogány utcában;
 • Széll Kálmán tér M: a 39-es autóbusz megállóhelyén;
 • Széll Kálmán tér M (Csaba utca): az 5-ös és a 39-es autóbusz megállóhelyén;
 • Körmöci utca: az 5-ös autóbuszok megállóhelyén;
 • Korlát utca: az 5-ös autóbuszok megállóhelyén;
 • Mikó utca: az 5-ös autóbuszok megállóhelyén.

A 86-os autóbusz kb. 19:30-tól 21 óráig Óbuda, Bogdáni út felé az Apród utcáig a menetrend szerinti, majd az Attila út–Vérmező út–Hattyú utca–Batthyány utca–Fő utca–Batthyány tér–Bem rakpart terelt útvonalon halad. A Clark Ádám tér, a Halász utca és a Batthyány tér M+H megálló kimarad. A buszok ekkor az alábbi ideiglenes megállókban állnak meg:

 • Alagút utca: az 5-ös autóbusz megállóhelyén;
 • Korlát utca: az 5-ös autóbusz megállóhelyén;
 • Körmöci utca: az 5-ös autóbusz megállóhelyén;
 • Széll Kálmán tér M: a 39-es autóbusz megállója a Vérmező úton;
 • Széna tér: 39-es autóbusz megállóhelyén;
 • Mária tér: 39-es autóbusz megállóhelyén;
 • Batthyány tér M+H: 39-es autóbusz megállóhelyén.

16-os és 105-ös autóbusz

A 16-os autóbusz

 • Várhatóan 19:30-ig rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér M és a Dísz tér között (a 16A busszal megegyezően),
 • majd 19:30 és 21 óra között módosított útvonalon, az Erzsébet hídon át közlekedik, az érintett megállóhelyeken megállva.

A 105-ös autóbusz

Várhatóan 19:30-ig megosztva közlekedik

 • egyrészt a Gyöngyösi utca M és a Deák Ferenc tér M,
 • másrészt az Apor Vilmos tér és a Déli pályaudvar M között,
 • majd kb. 19:30 és 21 óra között módosított útvonalon, az Erzsébet hídon át közlekedik, az érintett megállóhelyeken megállva.

178-as autóbusz

A 178-as autóbusz kb. 18:20 és 19:30 között megosztva közlekedik

 • Budán a Naphegy tér és Déli pályaudvar M,
 • Pesten pedig meghosszabbított útvonalon a Bosnyák tér és Blaha Lujza tér M között.

A járat az Uránia és a Dózsa György tér közötti megállókat nem érinti.

239-es autóbusz

A 239-es autóbusz kb. 18:00 és 19:30 között nem közlekedik.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járataikról folyamatosan frissülő, személyre szabott információk érhetők el mobiltelefonon a BKK Info alkalmazáson keresztül, valamint az új, – jelenleg próbaüzemben működő – közúti funkcióval bővített BKK INFO oldalán, a www.bkkinfo.hu címen. Ügyfeleink a járatfigyelő funkcióra feliratkozva az általuk leggyakrabban használt vagy tetszőlegesen kiválasztott járatról/járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a http://futar.bkk.hu címen, vagy letölthető alkalmazás segítségével, mely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.

Kategória: Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.