Híreink

Folytatjuk a MOL Bubi fejlesztését

A várakozásokat is felülmúlja a Tarlós István főpolgármester programjában szereplő MOL Bubi közbringarendszer sikere. Az indulás első hónapjában már 120.000 fölött jár a bérlések száma, és több ezren váltottak jegyet vagy bérletet a zöld bringákra. A beruházás késedelmes teljesítése miatt kiszabott kötbért a BKK Tarlós István főpolgármester korábbi ígérete szerint a közbringarendszer fejlesztésére fordítja, bővíti a zöld bringákkal lefedett területet: a tervek szerint tavasszal új gyűjtőállomásokat és kerékpárokat helyezünk üzembe!

A közbringarendszert kivitelező konzorcium többször is olyan jelentős mértékben túllépte a teljesítési határidőket, hogy elérte a szerződésben meghatározott kötbérplafont, amelyet a vállalkozó is elismert. Az így befolyó csaknem 180 millió forintot a MOL Bubi fejlesztésére fordítjuk.

Ebből a pénzből körülbelül 20 új gyűjtőállomással és 300 biciklivel tudjuk bővíteni a közbringarendszert. A  fejlesztés előkészítése már tart. Miután tisztáztuk a tervezett gyűjtőállomások helyszínét és tulajdoni viszonyát, a szükséges engedélyek beszerzését követően előreláthatóan 6 hónap múlva jelenhetnek meg az újabb dokkolók és zöld kerékpárok a főváros utcáin.

A gyűjtőállomások új helyszíneire máris tömegesen érkeznek a javaslatok. A MOL Bubi Facebook-oldalán a közbringarendszer használói folyamatosan osztják meg észrevételeiket, kéréseiket a már beharangozott fejlesztéssel kapcsolatban, de a BKK-hoz önkormányzati és vállalkozói oldalról is érkeznek hasonló igények.

A további gyűjtőállomások helyszínét az érintett kerületi önkormányzatokkal egyeztetve a hetekben véglegesítjük, az ezzel kapcsolatos tervezési munka már korábban elkezdődött. A bővítésnek köszönhetően a MOL Bubi dokkolók a pesti oldalon elérhetik majd a II. János Pál pápa teret, a Corvin sétányt és a Millenniumi városközpont térségét. Budán pedig a Kosztolányi Dezső tér, a Millenáris környéke kapcsolódhat be a közbringarendszerbe, de a szükséges engedélyek beszerzése után a Margit hídtól északra is épülhet új MOL Bubi gyűjtőállomás a Komjádi Béla uszoda és a Kolosy tér térségében.

Kategória: Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.