Híreink

Teljesen megújul az újpesti Tél utca

2014. szeptember végétől várhatóan 2015. május végéig felújítjuk Újpest egyik nagy forgalmú utcáját, a  Tél utcát:  mintegy ezer méteren új útburkolatot,  az útszakasz teljes hosszában új kerékpársávot alakítunk ki és parkolósávot is építünk a megnövekedett parkolási igények kiszolgálására. A munkálatok 2014. szeptember 30-án (kedd) kezdődnek a Tél utca–Rózsa utca kereszteződésénél a Fővárosi Önkormányzat útfelújítási programjának részeként, a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában.  A felújítás idejére ezúton is kérjük az ott lakók és az arra közlekedők megértését és türelmét.

Felújításakor a Tél utca nemcsak majdnem ezer méter hosszúságban kap új útburkolatot, hanem sávkiosztása is megváltozik. A biciklisek biztonságos közlekedése és a megnövekedett parkolási igények kiszolgálására a meglévő 2×2 forgalmi sávból mind az északi, mind a déli oldalon egy-egy forgalmi sávon, irányhelyes kerékpársávot, valamint parkolósávot alakítunk ki. A zavartalan közlekedés és a Tél utcától északra található lakótelep megközelíthetőségének javítása érdekében az itt található csomópontoknál a déli irányú útpályán – a jelenleg két egyenesen haladó sávból – egy újonnan kialakított balra kanyarodó sávot is használhatnak majd az autósok. A parkolósáv létesítésével a meglévő gyalogátkelőhelyek hossza csökken, ezért a gyalogosok nagyobb biztonságban juthatnak át az út másik oldalára.
A Lebstück Mária és az Erzsébet utca közötti szakasz rossz állapotú keskeny járdáját kiszélesítjük, valamint – a 2×2 sávos kétirányú útpályát elválasztó szigetre cserjéket ültetve – növeljük a zöldfelületek nagyságát, ezzel is hozzájárulunk az élhető városi környezet kialakításához.

További egy kilométer kerékpársáv Újpesten

A BKK a fővárosi utak forgalomtechnika kezelőjeként minden fejlesztésében igyekszik a kerékpáros közlekedés számára is a lehető legjobb megoldást megtalálni, ezért a mostani felújításkor is irányhelyes kerékpársávot alakítunk ki az út teljes hosszában mindkét oldalon. Újpesten eddig összesen 7500 méter kerékpározásra kijelölt útszakaszt használhattak a biciklisek, ez további egy kilométerrel nő a felújítás után. Az új kerékpársáv a Tél utca egyik végénél – a Rózsa utcai kereszteződésnél – a korábban kialakított észak–déli kerékpáros útvonalhoz csatlakozik, amelyen egészen a belvárosig juthatnak el a kerékpárosok.
A kerékpársáv folytatásának lehetőségét pedig vizsgáljuk a Tél utca másik végénél is: a Pozsony utcánál  a Berda József utcán, amelyen elérhetővé válna a Mártírok útján lévő kerékpársáv is.

Közösségi közlekedési megállóhelyek akadálymentesítése

Nagy hangsúlyt fektetünk a közösségi közlekedési megállóhelyek biztonságos és akadálymentes kialakítására is, ezért a buszmegállók és a buszöblök jelenleginél kedvezőbb kialakításával biztonságosabbá és kényelmesebbé tesszük a 20E, a 25-ös, a 120-as és a 121-es buszok utasainak fel-, illetve leszállását. A kivitelezés idején a tömegközlekedési járatok útvonala nem változik, elterelésükre nem lesz szükség, a buszmegálló-felújítások idejére ideiglenes megállókat jelölünk ki.
A Tél utca mai formája a 70-es évek végén alakult ki, azóta teljes körű felújítás nem történt.  A nagy forgalom miatt az útburkolat állapota leromlott, balesetveszélyessé vált, és már nem felel meg az ott közlekedők igényeinek. Az utca felújításának előkészületei már 2012-ben elkezdődtek, amikor a Budapesti Közlekedési Központ a IV. Kerületi Önkormányzattal együtt meghatározta a fejlesztés műszaki tartalmát.

A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a lehetőségekhez mérten a munkavégzés idején is folyamatos legyen a forgalom. Az esetleges kellemetlenségekért ezúton kérjük az arra közlekedők és az ott lakók türelmét, egyúttal köszönjük megértésüket.
A  felújítási munkák ütemezéséről és az azzal járó forgalomkorlátozásokról közleményeinkben adunk tájékoztatást.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A közösségi közlekedési változásokról és a kedvenc járatokról folyamatosan frissülő, személyre szabott információk érhetők el mobiltelefonon a BKK Info alkalmazáson keresztül, valamint a BKK INFO oldalán, a www.bkkinfo.hu címen. Ügyfeleink a járatfigyelő funkcióra feliratkozva az általuk leggyakrabban használt vagy tetszőlegesen kiválasztott járatról/járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületre elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a http://futar.bkk.hu címen, vagy letölthető alkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.

Kapcsolódó anyagok:

Kategória: Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.