- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Október 1-jétől újra a Lánchíd utcán, eredeti útvonalon jár a 86-os busz

2014. október 1-jétől, szerdától a közösségi közlekedési járművek és a célforgalom előtt megnyitják a teljesen megújult Lánchíd utcát, így holnaptól a 86-os busz újra eredeti útvonalán közlekedhet, nem pedig az Alagúton át. Ugyanakkor munkaterület marad a Döbrentei utca és az Ybl Miklós tér, ahova továbbra is tilos a behajtás. A Lánchíd utca közúti forgalomnak történő teljes átadására az I. kerületi Önkormányzat által a területen végzett felújítás teljes befejezése után nyílik majd mód.

Az I. kerületi Lánchíd utcában és az Apród utcában október 1-jétől, szerdától már csak olyan felújítási munkák folynak, amelyek a közösségi közlekedés és a célforgalom behajtása mellett is elvégezhetőek. Ezért holnaptól a 86-os busz nem az Alagúton át, hanem újra eredeti útvonalán, a Lánchíd utcán közlekedhet.

A 990-es autóbusz a felújítás teljes befejezéséig továbbra is a Lánchídon át közlekedik az Erzsébet híd helyett.

Az autósok egyelőre csak célforgalomban hajthatnak be a Lánchíd utcába, azaz az átmenő forgalom nem engedélyezett. A Szent Gellért rakpart felől változott a Lánchíd utca megközelítése: a járművezetők az Erzsébet híd lehajtójához érkezve az új jelzőlámpás csomópontnál a bal oldali forgalmi sávon keresztül tudnak majd behajtani az Apród utcába, onnan pedig a Lánchíd utcába. A Clark Ádám tér felől továbbra is a körforgalomból lehet behajtani a felújított útszakaszra. A Döbrentei utca és az Ybl Miklós tér egy része egyelőre munkaterület marad, oda továbbra is tilos lesz a behajtás. A Lánchíd utca közúti forgalomnak történő teljes átadására az I. kerületi Önkormányzat által a területen végzett felújítás teljes befejezése után nyílik majd mód.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy a Lánchíd utcán 30 km/órás sebességkorlátozást vezetünk be. Kérjük, hogy fokozottan tartsák be az új közlekedési rendet és ügyeljenek a gyalogosforgalomra.

Budapest, 2014. szeptember 30.

Budapesti Közlekedési Központ