Forgalmi változások: Tömegközlekedés

Figyelem! Csütörtöktől változik a 41-es villamos közlekedése

2014. szeptember 11-étől, csütörtöktől várhatóan 14-éig, vasárnapig változik a 41-es villamos forgalma, ugyanis a Hosszúréti-patak alámosta a villamospálya alatti töltést. A helyzet orvoslásáig – azaz a töltés helyreállításáig – a villamosközlekedés a patakhoz közelebb eső vágányon nem, csak az attól távolabb esőn tartható fenn biztonságosan. Csütörtökön és pénteken a 41-es villamos teljes vonalon közlekedik, a Kőérberek megállóhelyen azonban mindkét irányban másik villamosra kell átszállni az ellentétes irányú peron mellett. Szombaton és vasárnap – amikor a BKV szakemberei a Repülőtér és a Kamaraerdei Ifjúsági Park közötti egyvágányú villamosközlekedést lehetővé tevő ideiglenes váltót építenek be a pályán – újra változik majd a járat közlekedése, amellyel várhatóan szeptember 15-étől, hétfőtől lehet majd újra átszállás nélkül, teljes vonalon közlekedni.

Szeptember 11-én, csütörtökön az első járatindulástól 12-én, pénteken az utolsóig a 41-es villamos két szakaszra osztva közlekedik,

  • egyrészt a Batthyány tér M+H és a Kőérberek megállóhely között (Kelenvölgy és Kőérberek között egy vágányon),
  • másrészt Kőérberek és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között, szintén egy vágányon.

A Kőérberek megállóhelyen mindkét irányban másik villamosra kell átszállni, az ellentétes irányú peron mellett. A 41-es villamos ebben az időszakban is menetrend szerint jár.

Szombaton és vasárnap – amikor a BKV szakemberei a Repülőtér és a Kamaraerdei Ifjúsági Park közötti egyvágányú villamosközlekedést lehetővé tevő ideiglenes váltót építenek be a pályán – újra változik majd a járat közlekedése, amelyről részletes tájékoztatást holnap adunk. A 41-es villamossal várhatóan szeptember 15-étől, hétfőtől lehet majd újra átszállás nélkül, teljes vonalon közlekedni, azonban a helyzet teljes orvoslásáig a járat a fent jelzett szakaszon továbbra is a pataktól távolabb eső pályán, egy vágányon közlekedik majd.

Kategória: Forgalmi változások: Tömegközlekedés, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.