Híreink

Felújítjuk a pestszentlőrinci Béke teret

Budapest XVIII. kerületében 2014. október 1-jén, szerdán elkezdődik a Királyhágó út és az Üllői út kereszteződésében a Béke tér felújítása. A munkálatok első ütemében megújul a tér parkosított része, a járda és a közút, új utca- és kerti bútorokat helyezünk el, sőt kerékpártárolót is létesítünk. A folyamatos zöldterület érdekében örökzöld növényeket is telepítünk összesen 1170 négyzetméteren, és új burkolatot építünk a gyalogosok által használt csaknem 1400 négyzetméter felületen. A december végére befejeződő első ütem kivitelezésekor ideiglenes forgalomkorlátozások előfordulhatnak, de a környék közösségi közlekedését egész idő alatt biztosítjuk.

Az átépítéssel teljesen megújul a Béke tér arculata. A füvesített zöldterületre tűlevelű és lombos fák, valamint cserjék kerülnek, ezek öntözéséről automata locsolórendszer gondoskodik. A parkban az arra közlekedők kényelme érdekében padok, ülőfelületek és egyéb utcabútorok is helyet kapnak, a közvilágítás modernebb lesz: 11 új lámpa szolgálja megújult tér éjszakai világítását.

A felújítás hangsúlyos eleme az akadálymentesítés: a területen nem lesznek szintkülönbségek, ezért lehetővé válik a kerekes székes, babakocsis közlekedés rámpa és egyéb kényszermegoldások nélkül is.

A várhatóan 2015 tavaszán induló második ütemben a forgalombiztonság növelése érdekében megújul a közúti csomópont, az Üllői út érintett szakasza és Béke téri villamos-végállomás is. Új gyalogos-átkelőhelyeket és peronokat is létesítünk.

A Béke tér felújításának I. üteme több mint nettó 71 millió forintba kerül, melynek forrását a megrendelő Budapest Főváros Önkormányzata adja. A BKK közbeszerzési eljárásban választotta ki a rekonstrukciós munkálatok tervezőjét és kivitelezőjét, a pályázatot a JÓ-ÉP Építőipari Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság nyerte. A Béke tér felújításának első üteme várhatóan 2014. december 30-án fejeződik be.

A munkálatok miatt esetleg szükséges forgalomkorlátozásokról a BKK honlapján adunk naprakész tájékoztatást. Bízunk abban, hogy a felújított térburkolat és a folyamatosan gondozott zöldfelületek kialakításával az eddigihez képest jóval kellemesebbé tesszük a Béke téren és környékén a közlekedést és a kikapcsolódással töltött időt.

Megújul a Béke tér! (pdf dokumentum)

Kategória: Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.