- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Enyhítjük a torlódásokat a Thököly út és a Hungária körút csomópontjában

A Hungária körút és a Thököly út csomópontjánál a tanítási időszak kezdetével megnövekedtek a torlódások. A forgalmi dugók enyhítése érdekében a Hungária körútról a mai naptól nem lehet a Thököly útra balra kanyarodni az Árpád híd felől érkezve, a közlekedési lámpa ezen iránynak szóló zöldidejét pedig átcsoportosítottuk a Thököly úti és a Hungária körúti irány számára. A Hungária körútról a városhatár irányába balra kanyarodni szándékozóknak a Thököly út helyett az Egressy utat javasoljuk, amely bár számukra kerülőt jelenthet, de a torlódások már a mai napon csökkentek a Hungária körút–Thököly út csomópontban az új forgalmi rend hatására.

Az 1-es villamos vonalának felújításához kapcsolódó közműmunkák (jelenleg csatornázási munkák folynak, melyet vízvezeték-kiváltási munkák követnek az ősszel) jelentős forgalomkorlátozással járnak a Hungária körút és a Thököly út találkozásánál, hiszen mindkét főútvonalon sávlezárások vannak érvényben. A tanítási időszak beköszöntével megnövekedett torlódások enyhítése érdekében változtattunk a csomópont forgalmi rendjén: a mai naptól
•         a Hungária körútról a Thököly útra kifelé balra kanyarodásra az Árpád híd felől nincs lehetőség,
•         ennek az iránynak a zöldidejét pedig átcsoportosítottuk a Thököly úti és a Hungária körúti irány számára.

A módosítást az tette lehetővé, hogy a szomszédos, Hungária körút–Egressy út csomópontban az 1-es villamos vágányépítése miatt forgalomkorlátozás véget ért, és újból lehet balra kanyarodni a Hungária körútról kifelé az Egressy útra, így van alternatívája a Thököly úti csomópontban az Árpád híd felől való balra kanyarodásnak. Bár az Egressy útnál történő balra kanyarodás a közlekedők egy részének kerülőt jelent, de az intézkedés által összességében nő a csomópont átbocsátóképessége, ezáltal pedig csökkennek a torlódások.

A nyári hónapokban folyamatosan zajlott az 1-es villamos felújítása a vonal zuglói szakaszán, azonban a komplex, közmű-, vágány- és peronépítésből álló munka nem végezhető el egy nyári iskolaszünet alatt. Mivel a tavaszi hónapokban még a villamos vonalának egy korábban átadott szakaszán folyt a felújítás, a zuglói munkavégzés kényszerűen nyúlik be az őszi időszakba. A felújítás során okozott kellemetlenségekért az arra közlekedők szíves türelmét és megértését kérjük!