Forgalmi változások

Utazzon közösségi közlekedéssel a vízilabda-Eb-re!

A 26-os autóbusz gyakrabban és nagyobb kapacitással közlekedik a 2014. július 14–27. között megrendezendő budapesti vízilabda-Európa-bajnokság idején, a BKK ezzel kívánja segíteni a várhatóan nagyszámú látogatót a Margitszigetre való eljutásban.

A mérkőzéseket megelőzően a Margitsziget kényelmesebb és gyorsabb megközelítése, illetve a mérkőzések után a gyorsabb hazajutás érdekében az Árpád híd M és a Nyugati pályaudvar M között közlekedő 26-os autóbusz sűrűbben, munkanapokon 10-12 helyett 7-8, hétvégén pedig 7-8 helyett 6 percenként jár a vízilabda-Európa-bajnokság idején.
További változás, hogy a várható nagyszámú érdeklődő komfortosabb utazása érdekében hétköznapokon a megszokottól eltérően nem szóló, hanem nagyobb befogadóképességű alacsonypadlós, csuklós autóbuszok viszik az utasokat.

Változás a hajóközlekedésben is

A rendezvény ideje alatt hétköznapokon is megközelíthető lesz hajóval a Margitsziget: a Haller utca és Rómaifürdő között közlekedő D12-es jelzésű hajójárat július 14. és 27. között megáll az egyébként csak a hétvégi D13-as hajójárat által érintett Margitsziget, Centenáriumi emlékmű kikötőnél.

Az Európa-bajnokság idejére módosul a Nyugati pályaudvar M forgalmi rendje is: a 26-os és 226-os autóbusz felszállóhelyét összevonjuk: mindkét járat a buszvégállomás Nagykörúthoz legközelebb eső részéről, a 923-as busz megállóhelyéről indul.

Az érintett járatok menetrendje az alábbi oldalon érhető el: https://bkk.hu/menetrendek/

Budapest, 2014. július 11.
Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: Tömegközlekedés, Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.