- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Nincs csődhelyzetben a BKV

Határozottan cáfoljuk azokat a sajtóban felkapott állításokat és találgatásokat, amelyek szerint csődbe menne a BKV. A vállalat gazdálkodásának kockázatai a múltbéli, 2003 és 2009 közötti felelőtlen fővárosi intézkedésekből erednek, azonban ezen kockázatok kezelésére, egyúttal a BKV működőképességének biztosítására –ahogy eddig is – ezután is minden intézkedést megteszünk. A BKV éppen ezért nincs csődhelyzetben, az ezzel kapcsolatos állítások pánikkeltést szolgálnak, amellyel a rémhírterjesztők felelőtlenül riogatják az utasokat és több mint tízezer munkavállalót és családját.

A sajtó által felkapott, a BKV csődhelyzetéről szóló állításokkal és találgatásokkal kapcsolatban a következőket szeretnénk rögzíteni:

A fenti tények alapján rögzíthető: a BKV gazdálkodásának kockázatai a múltbéli, 2003 és 2009 közötti felelőtlen fővárosi intézkedésekből erednek. Ezen kockázatok kezelésére, a BKV működőképességének biztosítására ahogy eddig is, ezután is minden intézkedést megteszünk. A BKV éppen ezért nincs csődhelyzetben, az ezzel kapcsolatos állítások ismeretlen, talán politikai indíttatású pánikkeltést szolgálnak, mellyel a rémhírterjesztők felelőtlenül riogatják az utasokat és több mint tízezer, a BKV-nál dolgozó munkavállalót és családját.

Vitézy Dávid vezérigazgató,
Budapesti Közlekedési Központ

Bolla Tibor vezérigazgató,
BKV Zrt.