Menetrendi fejlesztések a közösségi közlekedésben 2014 júliusától

Júliustól igényalapú Telebusz-rendszerünkbe illesztjük a 937-es éjszakai buszt is, amely továbbra is csak utazási szándék esetén teszi meg a hegyi vonalszakaszát, azonban változik az igénybejelentés módja. Bővítjük a 960-as éjszakai busz területi lefedettségét. A fővárosi közlekedésben júliustól bekövetkező változásokról szóló közleményünkben minderről bővebben is írunk.

937-es busz: júliustól Telebusz-rendszer már az éjszakai közlekedésben is

A 2014. július 1-jéről 2-ára, keddről szerdára virradó éjjeltől igényalapú Telebusz-rendszerben működik a 937-es busz. Az éjszakai járat ettől naptól is csak akkor teszi meg a Bécsi út/Vörösvári úttól a Farkastorki út–Viharhegyi út–Erdőalja út–Királylaki út–Máramaros út–Királylaki út–Erdőalja út–Viharhegyi út–Farkastorki út–Bécsi út vonalszakaszt, ha erre kifejezett utasigény jelentkezik, azonban változik az igénybejelentés módja. A július 1-je, kedd késő esti első indulástól a +36/1-3-255-255-ös telefonszámon a Bécsi út/Vörösvári út megálló elérése előtt legkésőbb 30 perccel, vagy a buszon utazva a még a Vörösvári út/Bécsi út megálló előtt szóban kell jelezni a járművezetőnek, ha az utas szeretne továbbutazni a hegyi vonalszakaszon, vagy onnan szeretne utazni a Bécsi út/Vörösvári út felé.

960-as busz: új megálló a Tas vezér utcánál

A 2014. június 30-áról július 1-jére, hétfőről keddre virradó éjjeltől a 960-as busz az éjszakai járatok területi lefedettségének bővítése érdekében mindkét irányban megáll a Villányi úton a 61-es villamos Tas vezér utca megállójánál, a villamospótlás esetén használt pótlóbusz-megállóban.

Budapest, 2014. június 30.

Budapesti Közlekedési Központ