Forgalmi változások

Lezárjuk a repülőtérre vezető gyorsforgalmi utat Kőbánya-Kispest térségében a június 28-29-ei hétvégére

A Sibrik Miklós úti felüljáró újjáépítéséhez kapcsolódó bontási munkák miatt a június 28-29-ei hétvégén lezárják a Liszt Ferenc repülőtérre vezető gyorsforgalmi utat a Kőbánya-Kispest M metróvégállomás térségében. A rekonstrukciós munkák – amelyek során kicseréljük az átkelő teljes szerkezetét, valamint új útpályát építünk, a gyalogos járdán pedig részben kerékpársávot, részben közös használatú gyalogos-kerékpáros útfelületet hozunk létre – előkészítési fázisa a befejezéséhez közeledik. Az újjáépítést a Fővárosi Önkormányzat közútkezelőjéként a Budapesti Közlekedési Központ végzi.

Folytatódnak a Sibrik Miklós úti felüljáró újjáépítéséhez kapcsolódóan a Liszt Ferenc repülőtérre vezető gyorsforgalmi út feletti tartóelemek bontása, daruzása és elszállítása, ezért 2014. június 28-án, szombaton 6:00-tól 29-én, vasárnap 22:00-ig lezárjuk a gyorsforgalmi utat a Kőbánya-Kispest M végállomás térségében. A repülőtérre vezető útról a városhatár felé tartó közúti forgalmat a kispesti lehajtó ágnál (KÖKI Terminál) tereljük le, innen a lehajtó ág–Lehel utca–Vak Bottyán utca–kispesti felhajtó útvonalon lehet a gyorsforgalmi útra visszatérni. A városközpont felé haladókat a Shell benzinkútnál található felhajtón keresztül tereljük le a Gyömrői útra, majd onnan a Gyömrői út–Kőér utca–Üllői út útvonalon közelíthető meg a belváros. A korlátozásról és a terelőutakról a térségben kihelyezett jelzőtáblák is tájékoztatást adnak.

A Sibrik Miklós úti felüljárón 2014. áprilisban kezdődött újjáépítési munkák előkészítési fázisa a befejezéséhez közeledik. A felüljárón a 2×2 forgalmi sáv 2×1 sávra szűkült, valamint módosult a forgalmi rend a Vak Bottyán utca csomópontban is. Az úttest keleti oldalán eltávolítottuk a régi útburkolatot, megépítettük a felüljáró alatti ideiglenes tartószerkezetet a gyorsforgalmi út, valamint a metró és a vasúti vágányok felett. A felüljáró teljes hosszában betonelemekkel zárták le a Kőbánya felé vezető útpályát a szakasz felújításának idejére, a közúti forgalom védelme érdekében. Május 31-én megkezdődött a híd elhasználódott tartóelemeinek elbontása is.

A Sibrik Miklós úti felüljáró felújítása során kicseréljük az átkelő rendkívül rossz állapotú szerkezetét, valamint új útpályát építünk, a gyalogos járdán pedig részben kerékpársávot, részben közös használatú gyalogos-kerékpáros útfelületet hozunk létre. A felújítást a Fővárosi Önkormányzat közútkezelőjéként a Budapesti Közlekedési Központ végzi.

A gyorsforgalmi út hétvégi lezárása miatt az arra közlekedő 85-ös, 136E, 148-as, 182-es, 184-es, 200E és 202E autóbuszok módosított útvonalon közlekednek, azonban a járatok minden megszokott megállóhelyüket érintik.

Kapcsolódó anyagok:

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: gyalogos közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.