Forgalmi változások

Augusztus végéig lezárják a Zerind vezér utcát, a Kerekhegy menetrend szerinti mikrobusszal érhető el

2014. június 30-ától, hétfőtől várhatóan augusztus 31-éig csatornaépítés miatt lezárják a II. kerületi Zerind vezér utcát. Ezért ebben az időszakban a 157-es busz nem közlekedik, helyette – a 157-es járat és a saját indulásait is teljesítve – a 157A busz viszi az utasokat Hűvösvölgy és Budaliget, Géza fejedelem útja között. A solymári Kerekhegy – azaz a 157-es busz végállomásának – közösségi közlekedési kiszolgálását a csatornázást kivitelező cég biztosítja egy menetrend szerinti mikrobusszal, amely az Anna kápolna (a 64-es buszcsalád járatainak megállója) és Solymár, Kerekhegy (a 157-es busz végállomása) között közlekedik.

Közlekedés a 157-es és a 157A busz vonalán

2014. június 30-ától, hétfőtől várhatóan augusztus 31-éig lezárják a II. kerületi Zerind vezér utcát csatornaépítés miatt. Ebben az időszakban a Hűvösvölgyről a solymári Kerekhegyre közlekedő – a Budaliget, Géza fejedelem útja és Solymár Kerekhegy között igényalapú járatként üzemelő – 157-es busz nem közlekedik, ugyanakkor saját, valamint a 157-es busz üzemidejében a 157A busz közlekedik Hűvösvölgy és Budaliget, Géza fejedelem útja között.

Közlekedés a solymári Kerekhegyre

A kerekhegyi térség közösségi közlekedésének kiszolgálására a csatornázást kivitelező cég díjmentesen igénybe vehető mikrobuszt indít fix menetrenddel, így a munkavégzés idejére az igényalapú közlekedési rend megszűnik. A mikrobusz – mivel a Zerind vezér utcán a közlekedés ellehetetlenül – módosított útvonalon, az Anna kápolna (a 64-es, a 64A, a 164-es és a 264-es busz megállója) és Solymár, Kerekhegy (a 157-es busz végállomása) között közlekedik, a két végállomáson kívül másutt nem áll meg. A mikrobusz menetrendje megismerhető honlapunkon. A 157-es önálló solymári szakaszának utasai így a mikrobusszal és a 64-es buszcsalád járataival érhetik el Hűvösvölgyet.

Díjszabási tudnivalók

A csatornaépítés üzemeltetője által indított mikrobusz díjmentesen igénybe vehető. A pótlás miatti, vagy a mikrobusz útvonalának elérése érdekében tett kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A mikrobusz a 64-es buszcsalád járataihoz viszi Kerekhegyről  az utasokat, a 157A busz vonala mindenképp csak átszállással érhető el, és egyes esetekben az 57-es vagy a 257-es busz igénybevételére, azaz további átszállásra is szükség lehet. Az átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használatakor nem kell újat kezelni; a már érvényesített jegyet kell ismét lyukasztani átszállás után a jegy számkocka nélküli végén (a gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). Az átszállójegyet a kényszerű átszállás miatt nem kell ismét kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik. A 64-es az érintett szakaszon a 157-essel megegyező díjszabási feltételekkel vehető igénybe.

Közlekedési változásokról percről percre – már mobilalkalmazáson is!

A közösségi közlekedési változásokról, folyamatosan frissülő naprakész információk a BKK INFO oldalán, a www.bkkinfo.hu címen találhatók, mobiltelefonról pedig a BKK Info alkalmazáson keresztül érhető el a Budapesti Közlekedési Központ szolgáltatása. A járatfigyelő funkcióra feliratkozva a felhasználó által tetszőlegesen kiválasztott járattal vagy járatokkal kapcsolatos valamennyi információt azonnal eljuttatjuk e-mailben is. Így indulás előtt tájékozódni lehet a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.