- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Hétfőtől egy hétig a Bécsi kapuig, illetve a Bécsi kaputól közlekednek a budavári buszjáratok

Május 12-én (hétfőn) az első járatindulástól várhatóan 20-án (kedden) az utolsó járatindulásig változik budavári járataink közlekedése, mert útjavítási munkák miatt lezárjuk a Fortuna utcát a Hess András tér és a Bécsi kapu tér között.

2014. május 12-étől (hétfőtől) 20-áig (keddig) útjavítási munkákat végzünk a Budai Várban a Bécsi kapu be- és kijáratánál. A munkavégzés idejére

A 16-os vonalcsalád járatai ebben az időszakban a Bécsi kapunál megosztva közlekednek, a 16-os busz a Vár területe (a Bécsi kapu tér belső oldala) és a Deák Ferenc tér M között, a 16A busz a Széll Kálmán tér M és a Bécsi kapu tér külső oldala (Ostrom utca) között. A két járatra a Bécsi kapun átgyalogolva lehet átszállni. Mindemellett 116-116A jelzéssel busz indítunk a Fény utcai piac, illetve a Széll Kálmán tér, valamint a Palota úton és a Dísz téren át a Vár területe között.

A 16-os busz rövidített útvonalon, a Bécsi kapu tér és a Deák Ferenc tér M között közlekedik, az alábbi megállók érintésével:

A 16A busz szintén rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér M és a Bécsi kapu tér között közlekedik, az alábbi megállók érintésével:

Mátray utca: saját megállója,

A 116-os és a 116A járat módosított útvonalon közlekedik a Széll Kálmán tér M, illetve a Fény utcai piac, valamint a Bécsi kapu tér között, az alábbi megállók érintésével:

A 916-os busz módosított útvonalon a Széll Kálmán tér M és az Uránia között jár, az alábbi megállók érintésével:

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a munkavégzés idején a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen a forgalom. Az esetleges kellemetlenségekért ezúton kérjük az arra közlekedők türelmét, és egyúttal köszönjük megértésüket.