Forgalmi változások

Május közepéig megváltozott a Szerémi út egyes szakaszainak forgalmi rendje az 1-es villamos vonalának meghosszabbítási munkálatai miatt

2014. április 16-ától (szerdától) előreláthatólag május közepéig a XI. kerületi Szerémi úton – a Prielle Kornélia utcai kereszteződésnél –, valamint a Hauszmann Alajos utca és a Hengermalom út között csak 2×1 sávon és 40 kilométer/órás sebességgel lehet közlekedni, az 1-es villamos vonalának meghosszabbításához kapcsolódó közműmunkálatok miatt. A forgalomkorlátozások miatt kifelé irányban a Szerémi úton a Prielle Kornélia utcai kereszteződés előtt, a városközpont felé pedig a Hengermalom úti kereszteződés előtt várható jelentős torlódás. A közúti közlekedés zökkenőmentesebb haladása érdekében több helyütt forgalomenyhítő intézkedéseket vezetünk be. Az 1-es villamos vonalának meghosszabbításával 3,2 kilométer hosszú új szakaszt építünk a Rákóczi híd–Szerémi út–Hengermalom út vonalán, ezáltal új kötöttpályás kapcsolat jön létre Dél-Buda és Pest között, Újbuda új, átszállásmentes kapcsolatokkal gazdagodik.

2014. április 16-ától (szerdától) előreláthatólag május közepéig az 1-es villamos vonalának meghosszabbításához kapcsolódó közműmunkálatok miatt a XI. kerületi Szerémi úton – a Prielle Kornélia utcai kereszteződésnél –, valamint a Hauszmann Alajos utca és a Hengermalom út között csak 2×1 sávon és 40 kilométer/órás sebességgel lehet közlekedni. A forgalomkorlátozások kifelé irányban a Szerémi úton a Prielle Kornélia utcai kereszteződés előtt, a városközpont felé pedig a Hengermalom úti kereszteződés előtt okoznak majd jelentős torlódást. A közúti közlekedés zökkenőmentesebb haladása érdekében az alábbi forgalomenyhítő intézkedéseket vezetjük be:

  • A Szerémi út felől a Fehérvári út a Dombóvári úton keresztül továbbra is elérhető lesz, és az erre közlekedők segítése érdekében az út Nádorliget utca és Fehérvári út közötti szakasza ideiglenesen továbbra is a Fehérvári út felé lesz egyirányú. Így a Fehérvári úti kereszteződésnél két sávon lehet balra kanyarodni.
  • A Hauszmann Alajos utcai és a Prielle Kornélia utcai forgalom segítése érdekében a Prielle Kornélia utca Szerémi út előtti szakasza ideiglenesen változatlanul a Szerémi út felé lesz egyirányú, így a Szerémi úti csomópontban két sávon lehet a híd irányába balra kanyarodni. A Hauszmann Alajos utca és a Prielle Kornélia utca között a Sopron utca ideiglenes kétirányúsításával a párhuzamos utcák közötti átjárhatóságot kívánjuk segíteni.
  • A Rákóczi híd átbocsátóképességének megtartása és a Budafoki út felől érkezők segítése érdekében a Dombóvári út Nándorkerti úti jelzőlámpás csomópontjában két sávon lehet balra kanyarodni a Rákóczi híd felé, majd ebből az irányból a hídra önálló forgalmi sávon lehet feljutni.
  • A budai alsó rakpart felől a Dombóvári úton érkező, a Nádorkerti úti csomópontnál a hídra felhajtó forgalom továbbra is egy sávon tud jobbra kanyarodni úgy, hogy elsőbbséget ad a szemből érkező, két balra kanyarodó sávnak.
  • A Budafoki úti forgalom segítése érdekében a Hengermalom úti, a Prielle Kornélia utcai és a Dombóvári úti csomópontokban a jelzőlámpákat átprogramozzuk.
  • Fontos változás, hogy a Hengermalom úton a Szerémi úti csomópontban „telezöldes” irányítás lesz (azaz nyíl nélküli zöld lámpás irányítás, amelynél a Hengermalom útról egyenesen is mehetünk, de kanyarodhatunk is és velünk egy időben a szemből jövő forgalom is szabad jelzést kap), ezért a Budafoki út felől a Hengermalom útról a Szerémi útra balra kanyarodóknak elsőbbséget kell adniuk a szemből, a Fehérvári út felől érkező forgalomnak.
  • A Fehérvári úton közlekedők segítése érdekében a Hengermalom úti csomópontban 2×2 sáv egyenes irányban járható lesz, azonban a Fehérvári útról a balra kanyarodás ideiglenesen továbbra is tilos!
  • A Hengermalom út Fehérvári út és Szerémi út közötti szakasza a villamospálya-építést előkészítő munkák miatt továbbra is zárva lesz, de keresztirányban lehet haladni.

A forgalomkorlátozások miatt kialakuló torlódásokat a fent ismertetett intézkedésekkel csak részlegesen tudjuk enyhíteni, ezért kérjük az erre közlekedők türelmét és megértését. Kérjük a járművezetőket, hogy a felsorolt útszakaszokon figyeljék a módosított forgalmi rendet, és ne megszokásból vezessenek!

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.