Híreink

Menetrendi fejlesztések a közösségi közlekedésben 2014 májusától

A nyár közelgő beköszöntével bővülő szolgáltatás, újrainduló járatok jellemzik a fővárosi közlekedésben májustól bekövetkező változásokat. Újraindulnak idényjárataink, a csepeli strandfürdőhöz közlekedő 171-es és az Óbudai-szigetre közlekedő 226-os busz. Kibővített szolgáltatást jelent a nyári menetrend bevezetése a D11-es, a D12-es és a D13-as hajóvonalakon. Május közepétől meghosszabbított útvonalon a Gyöngyösi utca M végállomásig közlekedik a 15-ös autóbusz, 115-ös jelzéssel pedig új járat indul a Boráros tér H és az Árpád híd M között. A Péterfy Sándor utcai kórház könnyebb megközelítése érdekében új megállót alakítunk ki a 73-as és a 76-os troli vonalán.

171-es, 226-os busz: újraindulnak kirándulójárataink

2014. május 1-jétől, csütörtöktől – a nyár közelgő beköszöntére való tekintettel – ismét elindul az egyre népszerűbb kirándulóhelynek számító Óbudai-szigetet a Margitszigettel és a Nyugati pályaudvari buszvégállomással összekötő 226-os busz. Ugyanettől a naptól a strandolásra alkalmas időjárás esetén közlekedik a csepeli strandfürdőhöz járó 171-es busz is. Mindkét vonalon félóránként követik egymást a buszok.

D11-es, D12-es és D13-as hajó: nyári menetrend, bővülő szolgáltatás

2014. május 1-jétől, csütörtöktől nyári menetrendet vezetünk be a D11-es, D12-es és D13-as jelzésű közforgalmi hajójáratainkon. A D11-es vonalon az indulási időpontok változnak, míg a D12-es hajójárat ettől a naptól – hétköznapokon – már napközben sem áll le, egész nap közlekedik. A csak hétvégente járó D13-as hajó üzemideje kibővül: 8:21 helyett az első hajó 7:31-kor indul az Egyetemváros–A38 kikötőből Rómaifürdő felé, de ezen felül egy rövidített útvonalú járat is közlekedik észak felé a Jászai Mari térről 7:36-os indulással. A hajójárat üzemideje este is megnő egy órával, az utolsó, teljes vonalon végighaladó D13-as hajó 17:00 helyett 18:00-kor, míg az utolsó, rövidített útvonalon, csak a Jászai Mari térig közlekedő hajójárat 18:00 helyett 19:30-kor indul a Rómaifürdő kikötőből. Az utolsó, rövidített útvonalon közlekedő hajó az Egyetemváros–A38- kikötőből is később indul, 19:11 helyett 20.11-kor.

73-as, 76-os trolibusz: új megálló a Péterfy Sándor utcai kórháznál

A Péterfy Sándor utcai kórház kényelmesebb és gyorsabb megközelíthetősége érdekében május 1-jétől, csütörtöktől a 73-as és a 76-os, majd május 5-étől, hétfőtől a 79-es troli útvonalán Péterfy Sándor utca néven új megállóhelyet alakítottunk ki a kórház mellett. A jelenlegi Péterfy Sándor utcai megállóhely is használatban marad, azonban az a jövőben Munkás utcaként szerepel a menetrendben. Az egyenletesebb követés érdekében ugyanettől az időponttól a 73-as és 76-os járat menetrendjében változnak az indulási időpontok is.

15-ös busz: május közepétől meghosszabbított útvonalon, a Marina partig, új járatunk a 115-ös busz

Május 17-étől, szombattól a 15-ös autóbusz a Gyöngyösi utca M végállomásig meghosszabbított útvonalon közlekedik és így bevonjuk a közösségi közlekedési hálózatba a Marina part térségét is, 115-ös jelzéssel pedig új járatot indítunk a Boráros tér H és az Árpád híd M végállomás között. A két busz összehangolt menetrend alapján közlekedik: munkanapokon jellemzően 20-20 percenként, a közös szakaszon, a Boráros tér H és a Népfürdő utca között 10 perces együttes követési idővel; esténként és hétvégén pedig 30-30 percenként, a közös szakaszon 15 perces közös követéssel. A 15-ös busz útvonalának meghosszabbításáról bővebben itt olvashat.

Kategória: Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.