- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Közösségi közlekedés a fővárosban a május 1-jei hosszú hétvégén

A 2014-es év leghosszabb hosszú hétvégéjén, május 1-je és 4-e között (csütörtöktől vasárnapig) az ilyenkor jellemző utazási szokásokhoz igazítva biztosítjuk a közösségi közlekedést Budapesten. Május 1-jén az ünnepnapi, 2-án és 3-án a szombati, 4-én pedig a vasárnapi menetrendet kell figyelni az utazásokkor. A hosszú hétvégét követően május 10-én, szombaton a pihenőnappá nyilvánított május 2-ai pénteki munkanapot kell ledolgozni, ezért ezen a napon az iskolaszünetben érvényes pénteki menetrend szerint lehet utazni. Közleményünkből részletesen is megtudhatják, melyik nap hogyan közlekednek járataink.

Közlekedés május 1-jén

Május 1-jén, csütörtökön, a munka ünnepén a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai az ünnepnapokon érvényes menetrend szerint közlekednek.

A bevásárlóközpontok zárva tartása miatt a máskor azokat érintő buszok közül a 22-es helyett a 22A, a 64-es helyett a 64A, a 104-es helyett a 104A, a 123-as helyett a 123A, a 126-os helyett a 126A, míg a 162-es helyett a 262-es busz közlekedik, míg nem tér be az áruházakhoz a 38-as, a 92-es, a 135-ös, a 138-as, a 204-es és a 218-as járat. A 140B busz Törökbálint, bevásárlóközpont végállomás helyett csak a Határ utcai megállóig jár.

A május 1-jéről 2-ára, (csütörtökről péntekre) virradó éjjel éjszakai járataink a hétvégi (péntekről szombatra, illetve szombatról vasárnapra virradó éjszaka érvényes) menetrend szerint járnak.

Közlekedés május 2-án és 3-án

Május 2-án és 3-án, pénteken és szombaton a BKK járatai a szombaton érvényes menetrend szerint közlekednek. A május 2-áról 3-ára (péntekről szombatra), illetve a 3-áról 4-ére (szombatról vasárnapra) virradó éjjel éjszakai járataink a hétvégi menetrend szerint járnak.

Közlekedés május 4-én

Május 4-én, vasárnap a BKK járatai a vasárnap érvényes menetrend szerint közlekednek. A május 4-éről 5-ére (vasárnapról hétfőre) virradó éjjel éjszakai járataink a péntek éjszakától vasárnap hajnalig érvényes menetrendjük szerint közlekednek.

Közlekedés május 10-én

Május 10-e, szombat áthelyezett munkanap, amikor a pihenőnappá nyilvánított május 2-ai, pénteki napot kell ledolgozni. Ezért ezen a napon a BKK járatai is az iskolaszünetben érvényes pénteki munkanapi menetrend szerint indulnak.

Minden utasunknak kellemes pihenést kívánunk a hosszú hétvégére.