Híreink

Zavartalan a szolgáltatóváltás az agglomerációs vonalakon – Stabil az autóbusz-vezetők munkahelye

A Budapesti Közlekedési Központ megrendelése alapján a VOLÁNBUSZ Zrt. üzemeltet több budapesti agglomerációs járatot 2014 tavaszától. Az új szolgáltatóval kötött szerződés számos garanciát tartalmaz mind a szolgáltatás színvonalának minőségére, mind az érintett járatokon dolgozó 320 járművezető továbbfoglalkoztatására. A dolgozók munkahelye biztosított, az utazóközönség magas színvonalú kiszolgálása pedig szavatolt. Éppen ezért a leghatározottabban cáfoljuk a Népszabadságban ma megjelent cikk állításait.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Fővárosi Önkormányzat korábbi megállapodásának köszönhetően 2014 tavaszától a Budapesti Közlekedési Központ megrendelése alapján a VOLÁNBUSZ Zrt. üzemeltet több budapesti agglomerációs járatot.  A Fővárosi Önkormányzat és a BKK határozott elvárása volt az új üzemeltetővel szemben az érintett autóbusz-vezetők szociális biztonságának, munkahelyének folyamatos fenntartása. A VOLÁNBUSZ Zrt. megbízható, tapasztalt szolgáltató, emellett komoly szerződéses garanciák is biztosítják azt, hogy átvegye az érintett agglomerációs vonalakon dolgozó 320 fő BKV-s járművezetőt, ebben bizonytalanság nincs. Nem fedik tehát a valóságot azok a Népszabadságban megjelent hírek, miszerint nem tisztázott, hogy pontosan hány buszvezetőt és milyen munkaszerződéssel venne át a VOLÁNBUSZ. A cikk megírása előtt a lap meg sem kereste társaságunkat, pedig részletes tájékoztatást adtunk volna arról, hogy a szerződésben rögzített előírások biztosítják az eddigi dolgozók munkahelyét és foglalkoztatási feltételeit, így a vonalakon gyakorlott sofőrök teljesítsenek majd szolgálatot, az utazóközönség pedig a legkisebb fennakadást sem érzékeli majd a tavaszi szolgáltatóváltáskor.

Vadonatúj buszok Budapesten és agglomerációjában

A Budapesti Közlekedési Központ megrendelése alapján 2014 tavaszától 135 vadonatúj autóbusz áll forgalomba Budapesten és egyes környező települései (Budakeszi, Budaörs, Diósd, Gyál, Nagykovácsi, Pécel, Remeteszőlős, Solymár, Szigetszentmiklós, Törökbálint) között. Ilyen mértékű fejlesztés az ágazaton belül, az autóbuszos szolgáltatók között is egyedülálló. Az új autóbuszok üzemeltetéséről a 8 évre szóló szerződést március 4-én írta alá Vitézy Dávid, a BKK, és Dévényi Gergely, a közbeszerzési eljáráson nyertes VOLÁNBUSZ Zrt. vezérigazgatója.

A járművek minden korszerű igénynek megfelelnek: alacsony padlószint, légkondicionáló és a FUTÁR utastájékoztató rendszer segíti a komfortos utazást, a legszigorúbb előírásoknak megfelelő hajtáslánc pedig garanciát jelent a környezet lehető legkisebb terhelésére. Az új buszok a 13-as buszcsalád, a 22-es buszcsalád, a 38-as buszok, a 40-es buszcsalád, a 63-as busz, a 64-es buszcsalád, a 84E, 89E, 94E, 294E buszok, a 88-as busz, a 140-es busz, a 169E busz, a 172E és 272-es buszok vonalán közlekedő járműveket váltják majd le.

Budapest, 2014. március 11.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.