Forgalmi változások

Megnyílt az új Baross téri troliterminál

A Baross téren új felszíni forgalmi rend lépett életbe. A Keleti pályaudvar körül ésszerűsítettük az autóbuszok és a trolik közlekedésének rendjét. 2014. március 23-ától (vasárnaptól) az új, Kerepesi úti trolibusz-végállomásra érkezik, és onnan is indul a 73-as és a 76-os járat, ezáltal gyorsabb, egyszerűbb átszállási lehetőséget biztosítunk mind a buszokra, mind az M2-es, mind a rövidesen induló M4-es metróra. Végleges helyére, a Baross téren a Bethlen Gábor utca torkolatához került a téren áthaladó buszok Keleti pályaudvar M megállója is.

Változások a 73-as, 76-os trolibusz útvonalán és menetrendjében

A 73-as és a 76-os trolibusz végállomása a Kerepesi úti oldalon épülő új végállomásra került, amelyet a trolik a Dohány utca–Rottenbiller utca–Baross tér–Kerepesi út útvonalon közelítenek meg. A trolik így lényegesen közelebb kerültek a Keleti pályaudvari átszálló csomóponthoz, a Baross térhez, az M2-es és az új M4-es metróhoz, valamint a teret érintő további járatokra történő átszállás is kényelmesebbé válik. Az Arany János utca M, illetve a Jászai Mari tér felé a trolik a Kerepesi út–Baross tér–Rottenbiller utca–Wesselényi utca irányába haladva érik el korábbi  útvonalukat.

A 73-as és a 76-os troli új útvonalán új megállókban lehet a trolikra fel, illetve azokról leszállni.

 • A Keleti pályaudvar M felé:
  • Rózsák tere: a 74-es trolival közös megálló a Dohány utcában, az Izabella utcát követően.
  • Péterfy Sándor utca: a Rottenbiller utcában a Munkás utcai kereszteződést követően.
  • Keleti pályaudvar M: a 80-as trolival közös megálló a Kerepesi úton a Festetics utca kereszteződése után.
  • Keleti pályaudvar M végállomás: a Kerepesi úton, a pályaudvar épület felőli oldalán.
 • Az Arany János utca M, illetve a Jászai Mari tér irányában:
  • Péterfy Sándor utca: a jelenlegi (azonos nevű) megállót mintegy 100 méterrel hátrébb, a Rottenbiller utca 1. szám elé helyezzük.

A 73-as troli a Baross tér megváltozott forgalmi rendjéhez igazodva csúcsidőben 15, azon kívül 20 percenként közlekedik.

Változások a 79-es trolibusz útvonalán

A 79-es trolibusz útvonala a Keleti pályaudvar M környékén módosult: az eldugott Garay utcai végállomás helyett a járat végállomása Baross térre került. A járat az Alpár utca–Garay utca–Hernád utca–Thököly út útvonalon éri el a többi járathoz közelebb lévő  új végállomását, a Thököly út Nefelejcs utca torkolatába helyezett megállót, ahonnan a troli a Baross tér–Rottenbiller utca–István utca útvonalon indul vissza a Dózsa György út felé. Az új útvonalon a Kárpát utca irányában új megállókban lehet a trolira fel, illetve azokról leszállni:

 • Keleti pályaudvar M végállomás: a Thököly úton, a Nefelejcs utca és a Bethlen Gábor utca között.
 • Péterfy Sándor utca: a Rottenbiller utca 1. szám előtt.
 • Rottenbiller utca: a 74-es trolibusszal közös megálló az István utcában.

Változások az 5-ös, a 7-es, a 7A, a 7E, a 107E, a 133E, a 178-as, a 233E, a 907-es és a 973-as busz útvonalán

Végleges helyére, a Baross téren a Bethlen Gábor utca torkolatához került a téren áthaladó buszok – az 5-ös, a 7-es, a 7A, a 7E, a 107E, a 133E, a 178-as, a 233E, a 907-es és a 973-as – Keleti pályaudvar M  nevű megállója a Blaha Lujza tér M irányában.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: Tömegközlekedés, Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.