Híreink

Újabb 15 alacsonypadlós Volvo autóbusz áll forgalomba Budapesten

Újabb 15 alacsonypadlós, légkondicionált, környezetkímélő Volvo autóbusz áll forgalomba Budapest útjain. A március 3-tól közlekedő járműveket sajtótájékoztatón mutatta be György István főpolgármester-helyettes és Riz Levente, Rákosmente polgármestere.  A jelenlegi legmodernebb technikát képviselő fiatal autóbuszok a Budapesti Közlekedési Központ megrendelésére a BKV és az Inter Tan-Ker Zrt. között köttetett szerződés alapján Debrecenből érkeztek a fővárosba. Az eseményen a BKK képviseletében Vitézy Dávid vezérigazgató vett részt.

A sajtó nyilvánossága előtt mutatta be György István, Budapest főpolgármester-helyettese azt a tizenöt darab alacsonypadlós, jó állapotú, használt, a Volvo licence alapján a székesfehérvári Alfabusz által 2009-ben épített autóbuszt, amelyek március 3-tól állnak forgalomba Budapest útjain. Az eddig Debrecenben közlekedő járműveket a BKV bérli a Budapesti Közlekedési Központtal kötött közszolgáltatási szerződése alapján az Inter-Tan-Ker Zrt-től. A járművek 2020-ig szolgálhatják a főváros utazóközönségét.

A sajtótájékoztatón György István, főpolgármester-helyettes elmondta, hogy a ciklus végére csaknem a járműpark felét le tudtuk cserélni új, vagy újszerű, alacsonypadlós járművekre. Mindezekhez a fejlesztésekhez 2010 óta hitelt sem vettünk fel, illetve tavaly a bérletek árát is tudtuk 10%-kal csökkenteni.

A most forgalomba álló autóbuszokkal 2014. március 3-tól a pesti oldalon bővül az akadálymentesített járműpark, elsősorban a X. és XVII. kerületekben, a 95-ös, a 98-as, 98E és a 198-as vonalakon. Hétköznaponként 12, hétvégenként 8 jármű közlekedik majd. Segítségükkel további rendkívül rossz állapotú, húszéves autóbuszok kerülnek ki a forgalomból.

Riz Levente, Rákosmente polgármestere üdvözölte a fejlesztést, ami több, mint 10 ezer embert érint. Elmondása szerint a kerület lakóinak kulcskérdés, hogy milyen az itt közlekedő buszok állapota és hogy milyen sűrűn járnak. Hamarosan újabb előrelépés lesz a közösségi közlekedésben, mert a 169E vonalán a BKK és a Volánbusz közötti szerződés értelmében tucatnyi új busz fog szolgálatba állni – tette hozzá a polgármester.

Modern, európai színvonalú buszokkal bővült a fővárosi járműpark

Az autóbuszok 4-5 évesek (tehát ez a BKV autóbusz járműállományában a legfiatalabb és legkorszerűbb járműflotta), alacsonypadlósak, motorjuk modern, EURO 5 környezetvédelmi besorolású. A forgalomba állított járművekkel javul az utaskiszolgálás minősége is: légkondicionálóval, külön fűtőberendezéssel, illetve a mozgássérültek közlekedésének segítését szolgáló berendezéssel is felszereltek.  Az utasok biztonsága és a járműrongálások megelőzőse érdekében utastéri kamerarendszert is beépítettünk az autóbuszokba, és felszereltük a FUTÁR eszközeivel is, melyek biztosítják a korszerű utastájékoztatást és a menetidők minél pontosabb tartását. Utasaink jogos elvárásának megfelelően a jelenlegi legmodernebb technikát képviselik a járművek, európai színvonalú közlekedést biztosítva.

A városvezetés határozott elvárása a BKK-tól a budapesti buszflotta fejlesztése, amelynek része a mostani megrendelés is. Korábban ennek keretében érkezett először közel 200 használt alacsonypadlós jármű, majd 2013-ban 150 új busz Budapestre, 2014 tavaszától pedig újabb 135 új autóbusz áll forgalomba Budapesten és egyes környező településein a Budapesti Közlekedési Központ megrendelése alapján és a VOLÁNBUSZ Zrt. üzemeltetésében.

Budapesti, 2014. március 1.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.