- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

A BKK reagálása a Skoda és a KDB közötti jogvitával kapcsolatban

A Škoda állításával ellentétben a villamostender szerződést jogszerűen kötöttük meg. A Škoda ajánlata hat, egymástól elkülönülő, önmagában is kizárást jelentő hiba, hiányosság, meg nem felelősség miatt lett érvénytelen. A már megkötött szerződés teljesítése folyamatban van, arra a Közbeszerzési Döntőbizottság és a Škoda közötti jogvitának nincs hatása.

Az MTI tájékoztatása szerint a Skoda csoport magyar bíróságtól kéri a budapesti villamostender döntésének megsemmisítését, mert álláspontja szerint mind az európai uniós irányelvekkel, mind az Európai Bíróság joggyakorlatával ellentétes, ahogyan érvénytelenné nyilvánították a Skoda pályázatát.

A Škoda állításával ellentétben a szerződést jogszerűen, a kézbesítés napján és nem azt megelőzően kötöttük meg. A teljesítés folyamatban van, arra a Közbeszerzési Döntőbizottság és a Škoda közötti jogvitának nincs hatása. A Škoda ajánlata hat, egymástól elkülönülő, önmagában is kizárást jelentő hiba, hiányosság, meg nem felelősség miatt lett érvénytelen:

Ebben a hat kérdésben a KDB a Budapesti Közlekedési Központnak adott igazat.

Az eljárás során a közbeszerzési törvényt végig maximálisan betartva jártunk el, így természetesen álláspontunkat bármilyen bíróság vagy hatóság előtt készek vagyunk ismertetni, ahova a Škoda ebben az ügyben jogszerűen fordul.

Budapest, 2014. március 18.

Budapesti Közlekedési Központ