Híreink

Menetrendi fejlesztések a közösségi közlekedésben 2014 márciusától

A tavasz beköszöntével ismét a szolgáltatásaink fejlesztését célzó több pozitív változás lép életbe a fővárosi közösségi közlekedésben. Márciustól egy megváltozott, gyakoribb követést biztosító nyári idénymenetrend szerint jár a Fogaskerekű. D14-es jelzéssel a Budapesti Közlekedési Központ a közszolgáltatások körébe vonja a Soroksári révet. Sűrűbben jár a D11-es, és újraindul a D12-es, valamint a D13-as hajó. Hétvégenként napközben gyakoribb követést biztosítunk a 16-os, a 22-es és a 26-os autóbuszvonalon.

60-as vonal (Fogaskerekű): új, nyári menetrend

Új, megváltozott, gyakoribb követést biztosító tavaszi-nyári idénymenetrendet vezetünk be 2014. március 15-étől (szombattól) a kirándulók által közkedvelt 60-as vonalon. A fővárosi tömegközlekedési hálózat részeként 60-as számjelzéssel közlekedő járat követési ideje hétköznap nem változik, a sűrűbb turistaforgalmú hétvégi napokon azonban napközben 15 helyett 12 percenként jár majd. Az új menetrend jobb átszállási lehetőséget biztosít a 61-es villamosra, de a 60-as menetidejét is optimalizálja a szerelvények találkozási helyének módosításával, melynek eredményeképpen:
• a Városmajor felé közlekedő vonatok munkanapokon az első járatindulástól 9:00-ig, hétvégén az első járatindulástól 8:00-ig nem kényszerülnek várakozásra,
• csökken a menetidő: Széchenyi-hegy, Gyermekvasút irányában a nyári hétvégéken 9 óra után 2 perccel, munkanapokon pedig 10 óra után 4 perccel.

Hajójáratok: új hajójáratunk a D14-es, sűrűbben jár a D11-es, újra vízen a D12-es és a D13-as

A kellemes tavaszi időjárás beköszöntével új menetrendet vezetünk be vízi hálózatunkon. Gyakrabban, 120 helyett 60 percenként követik majd egymást 2014. március 17-étől (hétfőtől) napközben a D11-es hajók, emellett a hétköznapi hajóforgalmat sűríti a reggeli és délutáni csúcsidőben újrainduló D12-es járat is. Ismét lehet a hétvégi napokon is hajózni, március 15-étől (szombat) már a D13-as hajójárat is közlekedik.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a közszolgáltatások körébe vonja az eddig Soroksári révként ismert, a XXI. és a XXIII. kerületet a Dunán át összekötő kompjáratot, és az március 15-étől (szombat) D14-es számjelzésű hajójáratként a közszolgáltatásokba vonva közlekedik. A rév menetrendje nem változik: Csepel-Királyerdő és Soroksár, Molnár-sziget között közlekedik
• hétköznapokon 7:00–20:00 között 30 percenként,
• hétvégén 7:25-kor, majd 8:00–20:00 30 percenként.

Az átkelni kívánó utasaink személyjeggyel, a járaton egyébként érvényes napijegy típusú jegyekkel vagy bérletekkel vehetik igénybe a révet. A teljes árú rév személyjegy ára 170 forint, a nyugdíjas- és tanulójegyek kedvezményes ára 110 forint. A jegyek közül a Budapest 24 órás jegy, a Budapest csoportos 24 órás jegy, Budapest 72 órás jegy, a Budapest hetijegy, az 5/30 BKK napijegy, a kedvezményes csoportos tanulójegy érvényes a réven, valamint minden Budapest-bérlet is használható.

A kompon szállítani kívánt járművekre személy- vagy tehergépkocsijegyet, illetve kerékpár- vagy motorkerékpárjegyet kell váltani, amely jegy nem tartalmazza a járművel utazó személyek viteldíját. A személygépkocsik szállításáért 420, a 3,5 tonna alatti tehergépkocsikért 1050, a 3,5 tonna felettiekért 1750, a kerékpárokért 170, míg a motorkerékpárokért 290 forintot kell fizetni.

16-os és 22-es buszcsalád, 26-os busz: új idénymenetrend

Több autóbuszvonalunkon is új tavaszi menetrendet vezetünk be, mely a jelenleginél sűrűbb hétvégi napközbeni járatkövetéssel növeli az utazás komfortját, elsősorban a tavasszal újra élénkülő kirándulóforgalomra tekintettel.
• 2014. március 1-jétől (szombat) a Budai Várba közlekedő 16-os és a 16A busz közös követési idejét a hétvégén napközben a jelenlegi 7-8 percről 6 percre sűrítjük. Hétköznapokon a járatkövetés nem változik.
• 2014. március 15-étől (szombat) a Budakeszit kiszolgáló 22-es buszcsalád vonalán is sűrűbben járnak hétvégén napközben a buszok, így a járatok közös követése a Széll Kálmán tér M–Budakeszi, Gyógyszertár közötti közös szakaszon 5-6 percre csökken.
• Szintén március 15-étől (szombat) a Margitszigetre közlekedő 26-os busszal is sűrűbben, 15 helyett 10 percenként lehet szombat-vasárnap napközben utazni.

105-ös busz: új megálló a Tüzér utcai lakótelep és az állatkórház kiszolgálására

2014. március 3-ától (hétfő) a XIII. kerületi Tüzér utcai lakótelep és a Lehel utcai állatkórház jobb kiszolgálása érdekében a 105-ös busz a Gyöngyösi utca M irányában megáll a jelenleg csak a 914-es és a 914A éjszakai busz által használt Hun utca megállóhelyen is.

Kategória: Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.