Közlemények

Szemtanúk internetes hozzászólásai a bliccelővel szemben intézkedő közterület-felügyelőkkel kapcsolatban

http://444.hu/2014/01/30/a-rendorok-mentettek-ki-a-kozteruletisek-kezei-kozul/

Gearman: No, hogy rendbe tegyük a dolgokat, ott voltam a buszon, amin a csávóka is. Szépen felszállt a Rudasnál, nézelődött, nem akart lukasztani. Amikor az ellenőrök kérték a jegyét pofázott valamit és próbált menekülni a buszon előre, az első ajtóhoz. Amikor látta, hogy több ellenőr jön (öten voltak, két nő), akkor elkezdett kurvaistenezni, próbált lukasztani valamit (nem tudom jegy volt-e) és arról magyarázott, hogy ahol ő felszállt (második ajtó) ott nem műx a jegykezelő. (Nem igaz, meg sem próbálta, de az egyik ellenőr mutatta neki, h jó az..) Ez után eldurvult a szitu és mire befutottunk a Ferenciekre már ordítva üvöltözött, mint egy elmebeteg. Ekkor az ellenőrök levitték a buszról, szóltak az ott járőröző yardnak, akik igazoltatni próbálták a tagot. Változatlanul üvöltött és szidta őket.. gondolom ez később sem változott. Tbh teljesen jogos volt az igazoltatás, az ellenőr csajszi szépen kérte tőle a jegyét/bérletét és nem ők kezdték sem az ordibálást sem a tettlegességet. Ez az eset nagyjából rendben van.

Cornea: Tudom, hogy én is csak egy anonymus vagyok a százból, és nagyon ritkán kommentelek, de most egyszerűen nem bírom magamban tartani a hozzászólásomat. Én is azon a 7A buszon utaztam, amin az ominózus eset történt, és mivel a Móricz Zsigmond körtértől egészen Reiner Frigyes parkig mentem, volt szerencsém az első perctől az utolsóig végignézni az incidenst. Ráadásul a busz elejében ültem, a konkrét lökdösődés és cirkusz pedig az első ajtónál és az amellett található jegykezelőnél történt, úgyhogy volt szerencsém félméteres távolságból “élvezni” a jelentet. Éppen ezért egész egyszerűen BICSKANYITOGATÓNAK tartom a “szegény, ártatlan utas” álszent és hazug levelét! Elismerem, hogy előfordul, hogy udvariatlanok az ellenőrök és a közterületesek, de valahogy általában okuk is van rá…ebben a konkrét helyzetben pedig egyszerűen nem volt más választásuk, mint hogy lerángassák a buszról a cirkuszoló, üvöltöző, lökdösődő, kurvaistenező “Dávidot”, aki a minősíthetetlen viselkedésével nem csak az én, hanem a körülöttem ülő többi utas, köztük egy pár hónapos csecsemő épségét is veszélyeztette, akit a velem pontosan szemben (tehát szintén kb. centiméterekre) ülő édesanyja kenguruban hordozott. Gyönyörű lett volna, ha kedves Dávid rájuk löki az egyik ellenőrt, aki a munkáját próbálta végezni. Egyébként az ellenőr akkor mondta a közterületeseknek, hogy innentől a tiétek, amikor már tényleg nem tudtak vele mit csinálni, mire a szegény, terrorizált Dávid egy “mi a faszom vagy te, rendőr?” vagy felkiáltással próbálta lerázni magáról a közterületest, aki erre válaszolta azt, hogy nem, de ugyanolyan jogköröm van, mint egy rendőrnek.” És igaza van, szerencsétleneknek az a dolguk, hogy az ilyen tróger vadbarmokat leszedjék a járművekről. Nem irigylem őket. Úgyhogy nagyon kérem a kedves olvasókat, senki higgyék el “szegény, terrorizált Dávid ömlengését”! Semmi érdekemben nem áll bármelyik résztvevő pártját fogni, de ilyen felháborító dolgot már régen olvastam. Elnézést kérek az trágár szavak használatáért, de muszáj volt szó szerint idéznem.

http://www.origo.hu/itthon/20140129-harom-kozterulet-felugyelo-a-foldre-vitt-egy-ferfit.html

wrm: Egy szemtanú leírása az esetről, a 444.hu-n szereplő kommentekből másolva: No, hogy rendbe tegyük a dolgokat, ott voltam a buszon, amin a csávóka is. Szépen felszállt a Rudasnál, nézelődött, nem akart lukasztani. Amikor az ellenőrök kérték a jegyét pofázott valamit és próbált menekülni a buszon előre, az első ajtóhoz. Amikor látta, hogy több ellenőr jön (öten voltak, két nő), akkor elkezdett kurvaistenezni, próbált lukasztani valamit (nem tudom jegy volt-e) és arról magyarázott, hogy ahol ő felszállt (második ajtó) ott nem műx a jegykezelő. (Nem igaz, meg sem próbálta, de az egyik ellenőr mutatta neki, h jó az..) Ez után eldurvult a szitu és mire befutottunk a Ferenciekre már ordítva üvöltözött, mint egy elmebeteg. Ekkor az ellenőrök levitték a buszról, szóltak az ott járőröző yardnak, akik igazoltatni próbálták a tagot. Változatlanul üvöltött és szidta őket.. gondolom ez később sem változot.Tbh teljesen jogos volt az igazoltatás, az ellenőr csajszi szépen kérte tőle a jegyét/bérletét és nem ők kezdték sem az ordibálást sem a tettlegességet. Ez az eset nagyjából rendben van. A 3 “tróger” pedig a rendet védi, ha te törvénytisztelő ember vagy, akkor a te érdekeidet is.

Az az ember saját magát alázta meg, amikor: 1. nem vett jegyet: szégyellje magát.2. ha már egyszer nem vett jegyet, nem volt mersze emelt fővel vállalni a tette következményeit, hanem elkezdett hangosan szitkozódni, és ellenszegülni az intézkedésnek. Ha jegyet vett volna, vagy ha nem is vesz, de nem szegül ellen a jogszerű intézkedésnek, nem kell így bánni vele nyílt utcán a járókelők szeme láttára.

Kategória: Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.