Közlemények

Január 31-éig várjuk a véleményeket az M4-es metró átadása utáni felszíni tömegközlekedési hálózatra

Január 31-éig, péntekig várjuk az utasok javaslatát, véleményét az új metróvonal tavaszra tervezett indulásával jelentősen megváltozó budapesti buszhálózat koncepciójával kapcsolatban. A mai napig több mint 6500 észrevétel érkezett a főváros hivatalos honlapján, a Budapest Portálon és a BKK honlapján keresztül a tervezett felszíni változásokkal kapcsolatban. A hálózat tervezett változásait megismertető a www.budapest.hu és a www.bkk.hu/m4 oldalon beérkezett vélemények feldolgozása folyamatosan zajlik, a változások véglegesítésére ezek figyelembevételével, legkorábban február második felében kerülhet sor.

Az új metróvonal tavaszra tervezett elindulásával jelentősen változni fog Budapest buszhálózata, hiszen az M4-es metróvonal alternatívát jelent a most nagy forgalmú 7-es buszcsalád, a 47-es és a 49-es villamos mellett, Kelenföldtől – a nyugati agglomerációból a XI. kerületig közlekedő sűrű autóbuszvonalak végpontjától – pedig gyors, kényelmes közlekedési lehetőséget biztosít majd a belvárosba. Az M4-es metró elindulásához kapcsolódva a Fővárosi Önkormányzat a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közreműködésével az elmúlt évtized egyik legnagyobb felszíni forgalomátszervezését hajtja végre, amely közvetlenül tíz fővárosi kerületben, valamint Budaörsön és Törökbálinton mintegy 40 autóbusz-, 4 villamos- és 3 trolibuszvonalon jelent hálózati vagy nagymértékű menetrendváltozást. A változások véglegesítése előtt szeretnénk megismerni az utasok véleményét is. A főváros hivatalos honlapján, a Budapest Portálon (www.budapest.hu) és a BKK honlapján (www.bkk.hu/m4) szövegesen és interaktív térképen is megtekinthetőek a tervezett változások. A javaslatokat, észrevételeket még három napig, január 31-éig várjuk. Kérjük, hogy ha nem tették még meg, látogassanak el honlapunkra, és ismerkedjenek meg terveinkkel!

A tervekre a mai napig több mint 6500 észrevétel érkezett az utasok részéről, feldolgozásuk – hogy a buszhálózat véglegesítéséhez figyelembe tudjuk venni azokat – folyamatosan zajlik. A változások véglegesítésére legkorábban február második felében kerülhet majd sor. A Főváros és a BKK célja, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatásokat nyújtsa a fővárosban közlekedőknek.


Kapcsolódó oldalak:

Kategória: Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.