Forgalmi változások

Átadták az új Erzsébet hídi felhajtót és a híd alatti parkolót

Január 28-án délben az Erzsébet híd pesti hídfőjénél átadták a rakpart felől a Március 15. tér–Váci utca útvonalon a hídra vezető kétsávos felhajtó ágat, így az új jelzőlámpás csomóponton keresztül lehet felhajtani a rakpart felől balra, a hídra Buda felé, illetve jobbra a Kossuth Lajos utca irányába az Astoria felé. A Március 15. téri, híd alatti parkoló is használhatóvá vált. Ezzel befejeződtek a Március 15. tér és a Ferenciek tere átalakításának keretében az V. kerületi Önkormányzat, a Fővárosi Önkormányzat és a BKK együttműködésével zajló „Belváros új főutcájának kiépítése – II. ütem – Ferenciek tere és környékének rehabilitációja projekt” legfontosabb építési munkái.

Január 28-án délben az Erzsébet híd pesti hídfőjénél átadták a rakpart felől a Március 15. tér–Váci utca útvonalon a hídra vezető kétsávos felhajtó ágat, így az új jelzőlámpás csomóponton keresztül fel lehet hajtani balra, a hídra Buda felé, illetve jobbra a Kossuth Lajos utca irányába az Astoria felé. A Március 15. téri, híd alatti parkoló is használható már, amely a többek között a Belgrád rakpartot is magába foglaló várakozási övezet része.

Az Erzsébet híd–Kossuth Lajos utca útvonalon mindkét irányban megszűnt a korlátozás a buszsávokban. A Ferenciek terénél megnyitották a Petőfi Sándor utca térhez csatlakozó új felszíni szakaszát, ahova a Kossuth Lajos utcából jobbra lehet bekanyarodni. A Ferenciek tere Curia utca és Kossuth Lajos utca közötti szakaszára csak a közösségi közlekedés járművei, a kerékpárosok és az engedéllyel rendelkezők hajthatnak be. A 15-ös busz ezen – azaz az eredeti – útvonalán való közlekedésére azonban csak néhány kiegészítő és kapcsolódó munka befejezése után kerülhet sor, amelyről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

A fentieken túl további változás, hogy a Curia utcáig behajtó járművek a zsákutcából a Veres Pálné utca felé egyirányúvá váló Curia utcán át térhetnek vissza az Irányi utca felé.

A Ferenciek tere és a Március 15. tér átalakításáról

Belváros-Lipótváros Önkormányzata 2006-ban döntött arról, hogy a mára elavult és sok kényelmetlenséget okozó, nem akadálymentesített útfelületek és aluljárók helyett a gyalogosok, a közösségi közlekedést használók és az autósok számára a Fővárosi Önkormányzattal közösen egy európai színvonalú, élhetőbb belvárost alakít ki. A közterületek megújításával valósult meg a Kálvin tér és a Szabadság tér közötti belvárosi új főutca fejlesztése is. A projekt első szakasza már lezárult, ezt követte 2011-ben a Fővárosi Önkormányzat beruházásában és a BKK szakmai irányításával a Károly körút és a Március 15. tér északi felének átépítése. A Budapest Szíve Program következő szakaszában, 2012 novemberétől a Budapesti Közlekedési Központ közreműködésével és szakmai segítségével Belváros-Lipótváros Önkormányzata folytatja a főutca kiépítését. A kapcsolódó átalakítási munkálatok eredményeként a Ferenciek tere és a Március 15. tér – valamint környezetük – új arculatot kap, és nemcsak esztétikus, de kényelmes, vonzó közterületté is válik. A projekt részleteit erre a linkre kattintva megismerheti.


Kapcsolódó cikkek:

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.