Híreink

Csütörtöktől a Rákóczi teret is használhatják a fővárosiak

Újabb kapcsolódó beruházás készült el az M4-es metróprojektben

Befejeződtek az M4-es metró Rákóczi téri állomásához kapcsolódó felszínrendezési munkák, így az átadás-átvétel után most ezt a teret is birtokba vehette Józsefváros és a főváros lakossága. A metróberuházás mélyben zajló belső beépítési és rendszerépítési munkáinak befejezésével, illetve az utasok nélküli tesztüzemmel párhuzamosan a felszíni térrendezések is hamarosan véget érnek. A kelenföldi csomópont kivételével – a kijárati műtárgy és annak közvetlen környezete természetesen itt is el fog készülni – valamennyi munkaterületen be kell fejeződnie minden munkafázisnak 2014 márciusáig.

A Rákóczi teret határoló járdák, útfelületek már 2011 szeptemberében megnyíltak a forgalom előtt, a végleges közlekedési rend még akkor érvénybe lépett, ezt követően a vállalkozó a felszín szerkezetépítési, a térburkolatok befejező munkálatait, valamint a kertészeti munkákat végezte el. Egy teljesen új, városképi szempontból is meghatározó közterület jött létre, amely nemcsak küllemében, hanem a közlekedésben betöltött szerepe okán is jelentős.

A tér valódi pihenőövezetté vált ülőbútorokkal, rengeteg megóvott régi és ültetett új fával, illetve a tér közepén egy medencével, amely a belvárosi levegőt frissíti a Nagykörút szomszédságában. A villamosok felőli oldalon kapott helyet az állomás mozgólépcsős kijárata, a Vásárcsarnok bejáratához közel pedig a liftkijárat a maga üvegdobozával, illetve ennek szomszédságában található a februárban átadott, részben a projekt keretében épült 98 férőhelyes mélygarázs bejárata. A tér igazi különlegessége egy tükörszerkezet, mely összegyűjti, majd a medence közepén elhelyezett üvegcsöveken keresztül egészen a metróállomás peronszintjére továbbítja a természetes fényt.


Kapcsolódó cikkek:

Kategória: Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.