Forgalmi változások

Jelzőlámpás zebra köti össze a Váci utca két szakaszát

2013. december 10-én (kedden) a Szabad sajtó út és a Váci utca találkozásánál, az Erzsébet híd pesti hídfőjében a Szabad sajtó utat keresztező új, jelzőlámpás gyalogátkelőhely létesült. A zebra a korábban lezárt gyalogos-aluljáró helyett kínál akadálymentes felszíni átkelési lehetőséget a Váci utca északi és déli szakasza között. A Március 15. tér és a Ferenciek tere átalakítása a „Belváros új főutcájának kiépítése – II. ütem – Ferenciek tere és környékének rehabilitációja projekt” beruházásában történt, az V. kerületi Önkormányzat, a Fővárosi Önkormányzat és a BKK együttműködése mellett.

Az új zebrán nemcsak a gyalogosok, de a babakocsival, illetve a kerekesszékkel közlekedők is akadálymentesen, kényelmesebben kelhetnek át a Szabad sajtó úton. Az új gyalogátkelőhely mellett a Március 15. téri új közúti hídfelhajtó ág még nem készült el, ideiglenesen továbbra is csak a lehajtó ág használható, az új csomópont átadására rövidesen sor kerülhet.

A Ferenciek tere és a Március 15. tér átalakításáról

Belváros-Lipótváros Önkormányzata 2006-ban döntött arról, hogy a mára elavult és sok kényelmetlenséget okozó, nem akadálymentesített útfelületek és aluljárók helyett a gyalogosok, a közösségi közlekedést használók és az autósok számára a Fővárosi Önkormányzattal közösen egy európai színvonalú, élhetőbb belvárost alakít ki. A közterületek megújításával valósult meg a Kálvin tér és a Szabadság tér közötti belvárosi új főutca fejlesztése is. A projekt első szakasza már lezárult, ezt követte 2011-ben a Fővárosi Önkormányzat beruházásában és a BKK szakmai irányításával a Károly körút és a Március 15. tér északi felének átépítése. A Budapest Szíve Program következő részében, 2012 novemberétől a Budapesti Közlekedési Központ közreműködésével és szakmai segítségével Belváros-Lipótváros Önkormányzata folytatja a főutca kiépítését. A kapcsolódó rekonstrukciós munkálatok eredményeként a Ferenciek tere és a Március 15. tér – valamint környezetük – új arculatot kap, és nemcsak esztétikus, de kényelmes, vonzó közterületté is válik. A projekt részleteit erre a linkre kattintva megismerheti.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gyalogos közlekedés, Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.