Forgalmi változások

Hétfőtől Buda irányában is a megszokott helyükön állnak meg a buszok a Ferenciek terén

2013. december 16-án (hétfőn), 9:00-től a Ferenciek tere átépítésének előrehaladtával az 5-ös, a 7-es, a 7A, a 7E, a 8-as, a 107E, a 112-es, a 133E, a 178-as, a 233E, a 239-es, a 907-es, a 908-as, a 956-os a 973-as és a 990-es busz Buda irányú Ferenciek tere megállóját visszahelyezzük korábbi, megszokott helyére, a Kígyó utca torkolatához.

A Március 15. tér és a Ferenciek tere átalakítása a „Belváros új főutcájának kiépítése – II. ütem – Ferenciek tere és környékének rehabilitációja projekt” beruházásában történik, az V. kerületi önkormányzat, a Fővárosi Önkormányzat és a BKK együttműködésével.

A Ferenciek tere és a Március 15. tér átalakításáról

Belváros-Lipótváros Önkormányzata 2006-ban döntött arról, hogy a mára elavult és sok kényelmetlenséget okozó, nem akadálymentesített útfelületek és aluljárók helyett a gyalogosok, a közösségi közlekedést használók és az autósok számára a Fővárosi Önkormányzattal közösen egy európai színvonalú, élhetőbb belvárost alakít ki. A közterületek megújításával valósult meg a Kálvin tér és a Szabadság tér közötti belvárosi új főutca fejlesztése is. A projekt első szakasza már lezárult, ezt követte 2011-ben a Fővárosi Önkormányzat beruházásában és a BKK szakmai irányításával a Károly körút és a Március 15. tér északi felének átépítése. A Budapest Szíve Program következő részében, 2012 novemberétől a Budapesti Közlekedési Központ közreműködésével és szakmai segítségével Belváros-Lipótváros Önkormányzata folytatja a főutca kiépítését. A kapcsolódó rekonstrukciós munkálatok eredményeként a Ferenciek tere és a Március 15. tér – valamint környezetük – új arculatot kap, és nemcsak esztétikus, de kényelmes, vonzó közterületté is válik. A projekt részleteit erre a linkre kattintva megismerheti.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.