- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Gyorsan, közösségi közlekedéssel hétvégi koncertekre a fővárosban

Érkezzen közösségi közlekedéssel a Papp László Budapest Sportarénához és a SYMA Rendezvényközponthoz!

2013. december 6-án (péntek) Balázs Fecó a Papp László Budapest Sportarénában, 7-én (szombat) Caramel ugyanott ad koncertet. Szintén a szombati napon a SYMA Rendezvényközpontban Korda György életműkoncertjére látogathatnak el a rajongók. A helyszínek tömegközlekedéssel történő megközelítése kissé módosul a megszokotthoz képest az 1-es villamos vonalán tartó felújítási munkák miatt. A kiemelt fontosságú és időben nem halasztható munka idején is törekszünk azonban arra, hogy utasaink a lehető leggyorsabban, kulturált és zsúfoltságmentes körülmények között közelíthessék meg a Sportarénát és a SYMA csarnokot, illetve térhessenek haza. Közleményünkből kiderül, pontosan hogyan közelíthető meg a két koncerthelyszín.

Érkezzen közösségi közlekedéssel a Papp László Budapest Sportarénához és a SYMA Rendezvényközponthoz!

A pénteki és a szombati koncertek helyszínei, a Papp László Budapest Sportaréna, valamint a SYMA Rendezvényközpont a leggyorsabban az M2-es metróval vagy a –felújítási munkák miatt– rövidített útvonalon, a Lehel utca és a Közvágóhíd H között közlekedő 1-es villamossal közelíthető meg a leggyorsabban. Mindkét járat megáll a Sportarénánál, s mivel kötöttpályás járművekről van szó, torlódások sem akadályozzák menetrend szerinti közlekedésüket. Javasoljuk, hogy aki nem rendelkezik a járatainkra érvényes bérlettel, azok előre váltsanak menetjegyet, hogy ne kelljen a koncertről hazafelé sorban állniuk. A koncertek helyszíne tehát az alábbiak szerint közelíthető meg:

Buda és a belváros, illetve Kőbánya felől az M2-es metró igénybevételét javasoljuk. A metrószerelvényről a Puskás Ferenc Stadion megállónál kell leszállni.

Az Óbuda és a XIII. kerület irányából érkezőknek a Bécsi út, illetve Bogdáni út és a Lehel utca között közlekedő 1V és 101V számjelzésű villamospótló autóbuszt, majd a Lehel utca megállótól az 1-es villamost ajánljuk, amelyről a Puskás Ferenc Stadion M megállóhelyen kell leszállni.

A Ferencváros irányából érkezőknek szintén az 1-es villamost ajánljuk. A villamosról nekik is a Puskás Ferenc Stadion M megállóhelyen kell leszállni.

A Káposztásmegyer, Újpest, vagy Angyalföld felől érkezőknek a 20E, 30-as, a 30A vagy a 230-as buszt célszerű választaniuk, az autóbuszok Keleti pályaudvar M végállomásáról azM2-es metróval érhetik el a Sportarénát.

Újpalota, Rákospalota, illetve a XVI. kerület felől legkönnyebben a 130-as busszal közelíthető meg a Sportaréna, a járatról a Puskás Ferenc Stadion M végállomásnál kell leszállni.

Pestszentlőrincről, Kispestről illetve Kőbányáról a 95-ös autóbusszal célszerű utazni, amelynek végállomása a Puskás Ferenc Stadion M (Ifjúság útja) megálló.

Az Újlipótvárosból valamint a Városliget környékéről a 75-ös trolibusszal utazhatnak közvetlenül a Puskás Ferenc Stadion M végállomásig, míg Zugló belsőbb területeiről a 80-as és 80A trolibuszt javasoljuk, amelyekről a Puskás Ferenc Stadion M (Hungária körút) megállóban kell leszállni.

Dél-Buda felől a 47-es vagy a 49-es villamosokat, majd az Astoria megállótól az M2-es metrót ajánljuk a Puskás Ferenc Stadion állomásig.

A hazaúthoz is válassza a közösségi közlekedést!

A Papp László Sportarénából történő hazautazáshoz is a tömegközlekedési lehetőségek széles kínálatát ajánljuk, a következők szerint:

Akik éjfél környékén, vagy később indulnak haza vagy tovább a Papp László Sportarénából, azoknak éjszakai járatainkat ajánljuk:

A Papp László Budapest Sportaréna Budapest XIV. kerületében, Zuglóban található, a Stefánia út 2. szám alatt. A helyszín 1149 férőhelyes parkolója autóval az Ifjúság útján át közelíthető meg a Stefánia út, a Kerepesi út, vagy a Dózsa György út felől. A vidékről érkezők az autópályák elhagyása után a Hungária körúton közelíthetik meg a Sportarénát. A koncert alatt a parkolási díj 1500 Ft/alkalom. (forrás: www.budapestarena.hu)

A SYMA Rendezvényközpont szintén Budapest XIV. kerületében, Zuglóban található, a Dózsa György út 1. szám alatt. A csarnok közvetlen közelében mintegy 1000 személygépkocsi részére áll fenn ingyenes parkolási lehetőség.

Az koncertekhez jó szórakozást kívánunk!