Közlemények

Gyorsan, közösségi közlekedéssel hétvégi koncertekre a fővárosban

Érkezzen közösségi közlekedéssel a Papp László Budapest Sportarénához és a SYMA Rendezvényközponthoz!

2013. december 6-án (péntek) Balázs Fecó a Papp László Budapest Sportarénában, 7-én (szombat) Caramel ugyanott ad koncertet. Szintén a szombati napon a SYMA Rendezvényközpontban Korda György életműkoncertjére látogathatnak el a rajongók. A helyszínek tömegközlekedéssel történő megközelítése kissé módosul a megszokotthoz képest az 1-es villamos vonalán tartó felújítási munkák miatt. A kiemelt fontosságú és időben nem halasztható munka idején is törekszünk azonban arra, hogy utasaink a lehető leggyorsabban, kulturált és zsúfoltságmentes körülmények között közelíthessék meg a Sportarénát és a SYMA csarnokot, illetve térhessenek haza. Közleményünkből kiderül, pontosan hogyan közelíthető meg a két koncerthelyszín.

Érkezzen közösségi közlekedéssel a Papp László Budapest Sportarénához és a SYMA Rendezvényközponthoz!

A pénteki és a szombati koncertek helyszínei, a Papp László Budapest Sportaréna, valamint a SYMA Rendezvényközpont a leggyorsabban az M2-es metróval vagy a –felújítási munkák miatt– rövidített útvonalon, a Lehel utca és a Közvágóhíd H között közlekedő 1-es villamossal közelíthető meg a leggyorsabban. Mindkét járat megáll a Sportarénánál, s mivel kötöttpályás járművekről van szó, torlódások sem akadályozzák menetrend szerinti közlekedésüket. Javasoljuk, hogy aki nem rendelkezik a járatainkra érvényes bérlettel, azok előre váltsanak menetjegyet, hogy ne kelljen a koncertről hazafelé sorban állniuk. A koncertek helyszíne tehát az alábbiak szerint közelíthető meg:

Buda és a belváros, illetve Kőbánya felől az M2-es metró igénybevételét javasoljuk. A metrószerelvényről a Puskás Ferenc Stadion megállónál kell leszállni.

Az Óbuda és a XIII. kerület irányából érkezőknek a Bécsi út, illetve Bogdáni út és a Lehel utca között közlekedő 1V és 101V számjelzésű villamospótló autóbuszt, majd a Lehel utca megállótól az 1-es villamost ajánljuk, amelyről a Puskás Ferenc Stadion M megállóhelyen kell leszállni.

A Ferencváros irányából érkezőknek szintén az 1-es villamost ajánljuk. A villamosról nekik is a Puskás Ferenc Stadion M megállóhelyen kell leszállni.

A Káposztásmegyer, Újpest, vagy Angyalföld felől érkezőknek a 20E, 30-as, a 30A vagy a 230-as buszt célszerű választaniuk, az autóbuszok Keleti pályaudvar M végállomásáról azM2-es metróval érhetik el a Sportarénát.

Újpalota, Rákospalota, illetve a XVI. kerület felől legkönnyebben a 130-as busszal közelíthető meg a Sportaréna, a járatról a Puskás Ferenc Stadion M végállomásnál kell leszállni.

Pestszentlőrincről, Kispestről illetve Kőbányáról a 95-ös autóbusszal célszerű utazni, amelynek végállomása a Puskás Ferenc Stadion M (Ifjúság útja) megálló.

Az Újlipótvárosból valamint a Városliget környékéről a 75-ös trolibusszal utazhatnak közvetlenül a Puskás Ferenc Stadion M végállomásig, míg Zugló belsőbb területeiről a 80-as és 80A trolibuszt javasoljuk, amelyekről a Puskás Ferenc Stadion M (Hungária körút) megállóban kell leszállni.

Dél-Buda felől a 47-es vagy a 49-es villamosokat, majd az Astoria megállótól az M2-es metrót ajánljuk a Puskás Ferenc Stadion állomásig.

A hazaúthoz is válassza a közösségi közlekedést!

A Papp László Sportarénából történő hazautazáshoz is a tömegközlekedési lehetőségek széles kínálatát ajánljuk, a következők szerint:

 • Buda, a belváros, illetve Kőbánya irányába az M2-es metró igénybe vételét ajánljuk. Az utolsó metró a Déli pályaudvar irányába 23:23-kor, az Örs vezér tere felé pedig 23:42-kor indul a Puskás Ferenc Stadion állomásról.
 • Óbuda és a XIII. kerület felé az 1-es villamossal, majd a Lehel utca megállóban az 1V és 101V villamospótló buszra átszállva érdemes utazni. A Lehel utca irányába az utolsó villamos 23:41-kor indul, az Árpád híd, Óbuda majd a Bécsi út felé az utolsó, 23:54-kor induló 1V villamospótló busszal utazhatnak tovább. Aki később indulna csak tovább, annak a 901-es buszt ajánljuk.
 • Ferencváros felé az 1-es villamossal ajánlott utazni. A Közvágóhíd H irányába az utolsó villamos 23:50-kor indul a Puskás Ferenc Stadion M megállóhelyről. Aki később indulna csak tovább, annak a 901-es buszt ajánljuk.
 • Káposztásmegyer, Újpest vagy Angyalföld irányába a koncert vége után a Keleti pályaudvarig az M2-es metróval, majd innen a 30-as autóbusszal lehet utazni, a 30A és a 230-as járatok ekkor már nem közlekednek. Az utolsó 30-as autóbusz a Keleti pályaudvar M végállomásról 23:33-kor indul.
 • Újpalota, Rákospalota illetve a XVI. kerület felé a legjobb választás a 130-as busz. Az utolsó jármű a Puskás Ferenc Stadion M végállomástól 23:11-kor indul.
 • Pestszentlőrinc, Kispest, illetve Kőbánya felé a 95-ös autóbusszal célszerű továbbutazni. Az utolsó jármű 23:01-kor indul a Puskás Ferenc Stadion M (Ifjúság útja) végállomásról.
 • Az Újlipótváros illetve a Városliget és környéke irányába az utolsó 75-ös trolibusz 23:19-kor indul a Puskás Ferenc Stadion M végállomásról. Zugló belsőbb területei felé este a 80-as trolibusz közlekedik, az utolsó jármű 23:35-kor indul tovább a Puskás Ferenc Stadion M (Hungária körút) megállóból.

Akik éjfél környékén, vagy később indulnak haza vagy tovább a Papp László Sportarénából, azoknak éjszakai járatainkat ajánljuk:

 • az 1-es villamos vonalán közlekedő 901-es, 918-as, illetve 937-es éjszakai autóbuszokat,
 • a pesti irányban Sashalmot, Mátyásföldet és Cinkotát érintő, a budai irányban pedig aSasadon és Őrmezőn keresztül Kelenföldre közlekedő 908-as éjszakai autóbuszt,
 • Rózsadomb, illetve a XVI. kerület irányában a 931-es éjszakai autóbuszt,
 • Hűvösvölgy illetve Kőbánya felé a 956-os éjszakai autóbuszt,
 • Rákoskeresztúr, Zugló belsőbb területei, a belváros, a XII. kerület vagy Hűvösvölgy felé a 956-os éjszakai autóbuszt
 • Rákoskeresztúr, Kőbánya illetve Normafa irányába a 990-es éjszakai autóbuszt.
 • Megközelítés és parkolás a gépkocsival érkezőknek

A Papp László Budapest Sportaréna Budapest XIV. kerületében, Zuglóban található, a Stefánia út 2. szám alatt. A helyszín 1149 férőhelyes parkolója autóval az Ifjúság útján át közelíthető meg a Stefánia út, a Kerepesi út, vagy a Dózsa György út felől. A vidékről érkezők az autópályák elhagyása után a Hungária körúton közelíthetik meg a Sportarénát. A koncert alatt a parkolási díj 1500 Ft/alkalom. (forrás: www.budapestarena.hu)

A SYMA Rendezvényközpont szintén Budapest XIV. kerületében, Zuglóban található, a Dózsa György út 1. szám alatt. A csarnok közvetlen közelében mintegy 1000 személygépkocsi részére áll fenn ingyenes parkolási lehetőség.

Az koncertekhez jó szórakozást kívánunk!

Kategória: Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.